Google search

16 жовтня 2018 року відбулося чергове засідання обласної школи неонатологів  для лікарів-неонатологів Київської області. На засіданні, яке проходило в м. Боярці, були присутні 25 лікарів-неонатологів та дитячі анестезіологи, які працюють у відділеннях інтенсивної терапії новонароджених Київської області.

Від НМАПО імені П.Л. Шупика у заході взяли участь доценти кафедри неонатології О. Лакша та Ю. Краснова. Розглядались сучасні напрямки ентерального харчування та енергетичного забезпечення передчасно народжених  дітей з можливостями білкової корекції і додаткового збагачення грудного молока.

До Всесвітнього дня чистих рук було розглянуто питання профілактики нозокоміальних інфекцій та інфекційного контролю у відділеннях неонатологічного профілю. Проведено майстер-клас з відпрацюванням практичних навичок з обробки рук та використання рукавичок. Лікарі поділились власним досвідом використання сучасних антисептичних матеріалів в програмі інфекційного контролю.

Разом з Головою осередку асоціації лікарів-неонатологів Київської області проведено розбір клінічного випадку новонародженого з гемолітичною хворобою новонароджених, розроблені практичні рекомендації для ведення дітей з даною патологією.