Google search

27 вересня 2018 р. співробітники кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, спільно з Асоціацією сімейних лікарів м. Києва та Асоціацією сімейних лікарів Київської області, взяли участь у роботі семінару «Школа безперервного навчання для сімейних лікарів».

Захід пройшов у м. Київ на базі ЦПМСД Дарницького р-ну під керівництвом завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Академії, професора, д.мед.н. Л. Матюхи. У семінарі взяла участь голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Київської обласної ради Н. Бігарі, а також головні лікарі та заступники з медичних та економічних питань деяких ЦПМСД м. Києва.

У вступному слово професор Л. Матюха привітала присутніх із відкриттям заходу, оголосила порядок денний семінару, а також запропонувала присутнім обговорити основні напрямки, позитивні тенденції та проблеми медичної реформи на первинній ланці.

В межах семінару доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги к.мед.н. Т. Веселова провела майстер-клас «Корекція вегетативної дисфункції – додатковий ресурс для відновлення у пацієнтів з загостренням хронічних захворювань в практиці сімейного лікаря». Професор кафедри, д.мед.н. Н. Медведовська презентувала доповідь на тему «Можливості реалізації скринінгу глаукоми в практиці сімейного лікаря». Сучасним підходам лікування загострення хронічного бронхіту була присвячена лекція доцента кафедри, к.мед.н. Т. Титової.

У другій частині заходу бурхливого характеру набуло обговорення медичної реформи первинної ланки в Україні. Своїм досвідом щодо перебігу реформи на місцях поділилися економісти ЦПМСД різних районів м. Києва. В обговоренні питання активну участь узяли керівник напрямку «Менеджмент» Української асоціації сімейної медицини К. Надутий у своїй промові «Реформи охорони здоров’я України: можливості і перспективи», а також директор КНП ЦПМСД №2 Л. Алентьєва. Практикуючий адвокат, старший партнер АО «Клочков та Партнери», юрист УАСМ Г. Коновалова взяла слово для надання коментарів та відповідей з юридичних питань щодо обговорюваної проблеми, а також презентувала слухачам доповідь на тему «Юридична консультація. Відшкодування шкоди пацієнту – у контексті первинної медичної допомоги». Відповів на запитання з залу також заступник голови профспілки медичних працівників м. Києва В. Левицький.

У заході також взяла участь Л. Забродська (ДУ «Інститут отоларингології імені проф. О.С. Коломійченка НАМН України», Центр алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів) із доповіддю «Комплексне лікування пацієнтів з сезонним алергічним ринітом».