Google search

1 - 5 жовтня 2018 року, в столиці Німеччини - Берліні, відбувся 54-й щорічний Конгрес Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету (EASD) - найбільший науковий форум в галузі експериментальної та клінічної діабетології, який зібрав понад 17 тис. учасників практично з усіх країн світу.

На Конгресі були представлені нові рекомендації з лікування пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу, побудовані на принципах персоналізованого лікування з урахуванням результатів останніх великих міжнародних досліджень. Також були повідомлені результати таких важливих великих міжнародних досліджень, як CARMELINA, CAMELLIA, HARMONY та  інших.

Активну роль в роботі Конгресу взяли співробітники кафедри діабетології Інституту сімейної  медицини НМАПО імені П. Л. Шупика - завідувач кафедри - профессор Борис Маньковский, доценти Ірина Кондрацька та Надія Жердьова.

Від кафедри була представлена доповідь про асоціацію когнітивних порушень і змін церебрального кровотоку у хворих на цукровий діабет 2 типу, в якому були представлені результати досліджень, виконаних спільно з вченими з Університету Утрехта (Нідерланди).

Також професор Борис  Маньковский провів телеміст для лікарів з України, завдяки якому розповів про основні новини Конгресу. До телемосту приєдналася велика кількість лікарів нашої країни.

Нові рекомендації по лікуванню цукрового діабету будуть активно використовуватися в клінічній і науково-педагогічній  роботі кафедри діабетології.