Google search

Нещодавно в місті Івано-Франківськ за ініціативою державної установи «Прикарпатський центр репродукції людини» МОЗ України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Репродукція людини: новітні технології, проблеми і перспективи».

Участь у конференції  взяли понад 250 лікарів з різних куточків України, зокрема, Черкаської, Житомирської, Чернівецької, Львівської, Рівненської, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської областей та міста Київ, серед яких 18 спікерів, які є провідними фахівцями в галузі репродуктивної медицини нашої країни.

З вітальним словом виступили: заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк, ректор ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет» Микола Рожко, начальник Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, головний спеціаліст з акушерства та гінекології Департаменту охорони здоров'я Івано- Франківської обласної державної адміністрації Володимир Дзьомбак, президент Української асоціації репродуктивної медицини Олександр Юзько і директор ДУ «Прикарпатський центр репродукції людини» Ігор Головчак.
   

На конференції обговорювалися найбільш актуальні питання гінекологічної патології, асоційованої з безпліддям; останні досягнення та проблеми сучасної  репродуктології; сучасні аспекти екстрагенітальної патології у жінок, долучених до програм ДРТ; якість та ефективність ембріологічної складової допоміжних репродуктивних технологій (далі – ДРТ); актуальні питання акушерства в практиці ДРТ; тенденції в оваріальній стимуляції на сучасному етапі та інноваційні хірургічні технології в практиці гінеколога.

У зазначеному заході взяла участь зав. кафедри акушерства, гінекології та медицини плода НМАПО імені П.Л. Шупика, професор Світлана Жук з темою доповіді «Попередження репродуктивних втрат – що може лікар».

У межах конференції Світлана Іванівна  отримала  нагороду від ДЗ «Прикарпатський центр репродукції людини» МОЗ України за значний внесок в розвиток репродуктивних технологій в Україні.

Після конференції всі учасники отримали сертифікати, висловили одностайну думку про високий рівень організації заходу, цікавої наукової програми і головне - підвищили рівень професійних знань.