Google search

Вже доброю традицією стало проведення семінарів фахівцями Академії для лікарів-педіатрів, лікарів загальної практики – сімейної медицини, інших фахівців, що надають допомогу в різних містах України. 

Такі заходи є чудовою можливістю для лікарів у віддалених регіонах не тільки навчатися у провідних фахівців галузі, але й вступити в дискусію, обговорити складні клінічні випадки, поділитися проблемами, що виникають на шляху реформування системи охорони здоров`я.

4 - 5 жовтня 2018 року такі семінари відбулися у містах Тернопіль та Івано-Франківськ. Відкрила заходи повідомленням про зміни у системі безперервного професійного розвитку лікарів, що наразі відбуваються в країні, декан педіатричного факультету НМАПО імені П. Л. Шупика професор М. Маменко. Із доповідями, які торкалися актуальних питань лікування найбільш поширених хвороб дитячого віку, виступили завідувач кафедри педіатрії № 1 професор О. Охотнікова, завідувач кафедри дитячих та підліткових захворювань професор Г. Бекетова, професор кафедри педіатрії № 2 В. Бережний.

Частиною зазначених заходів були лекції, акредитовані Американською медичною асоціацією (АМА) та оцінені у 2 кредити першої категорії, які надаються лікарям та підтверджують їх участь в заходах Безперервної медичної освіти (СМЕ). У цій частині семінару, яка традиційно викликає надзвичайну зацікавленість лікарів, із акредитованими АСМЕ лекціями виступили професор М. Маменко і професор кафедри дитячих та підліткових захворювань Л. Квашніна.

Переповнені зали та теплі відгуки лікарів свідчать про високу якість проведених заходів.