Google search

2 жовтня в Міжнародному виставковому центрі відбувся семінар, присвячений 20-річчю участі Асоціації радіологів України у Міжнародній виставці «Охорона здоров’я» за темою «Новітні технології мають змінити систему надання медичної допомоги».

Серед постійних учасників заходу науково-педагогічні працівники кафедри радіології: професор Олег Щербіна, професор Дмитро Мечев, к.т.н. Юрій Коваленко.

Тема заходу визначила цільову аудиторію семінару: керівники закладів первинної медико-санітарної допомоги, радіологи, лікарі загальної практики, терапевти, педіатри, представники органів місцевого самоврядування.

Тематика доповідей торкалася важливого напряму - ролі новітніх радіологічних технологій для підвищення ефективності діагностики захворювань органів і систем. Так, фахівцями зауважено на ролі цифрових технологій у радіології в зниженні променевих навантажень на організм людини та в підвищенні інформативності досліджень. Продемонстровано можливості штучного інтелекту в променевій діагностиці. Доповіді зробили як науковці в галузі радіології (медики та медичні фізики), так і лікарі практичної охорони здоров’я. Зацікавленість учасників викликала доповідь к.т.н. Юрія Коваленка «Рентгенодіагностика в Україні: вчора, сьогодні і завтра».

На семінарі розглянуто й вельми актуальне питання сьогодення - підготовка радіологів в Україні. Зокрема, прокоментовано постанову Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 № 302 «Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я». Розглянуто шляхи покращення підготовки радіологів на післядипломному етапі та вкотре акцентовано увагу присутніх на приведення номенклатури медичних спеціальностей у відповідність до міжнародної та європейської практики.

Наступні семінари для радіологів, рентген-лаборантів, радіологічних технологів і лікарів, які направляють пацієнтів на радіологічні дослідження, присвячені Міжнародному дню радіології, заплановано провести в м. Яремче 8-9 листопада 2018 р.