Google search

2 жовтня 2018 р. у м. Одеса відбувся важливий захід у галузі первинної медичної допомоги - науково-практична конференція з міжнародною участю «Організаційні питання та найбільш поширені клінічні проблеми в практиці сімейного лікаря».

Захід був організований за участі кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика та ГО «Українська асоціація сімейної медицини». Серед слухачів були присутніми лікарі загальної практики–сімейні лікарі та представники адміністрацій ЦПМСД з різних міст України (Києва, Одеси, Львова, Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська та інших), відвідали захід також сімейні лікарі з Молдови.

Вітальними словами розпочала конференцію завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги, професор Л. Матюха, яка привітала присутніх із відкриттям заходу та побажала всім учасникам плідної праці. Зі словами вдячності за запрошення до участі у конференції та щирими побажаннями провести день із користю звернувся до слухачів іноземній гість професор М. Харрісон з університету Бат (Велика Британія, Шеффілд), член правління Європейської академії викладачів сімейної медицини та загальної практики (EURACT), член правління Європейської асоціації науковців EGPRN.

Активну участь у конференції взяли також співробітники кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Академії. Так, професор Л. Матюха презентувала доповідь «Нові інструменти у лікуванні хронічних запально-дегенеративних захворювань суглобів», професор Н. Медведовська під час майстер–класу «Можливості реалізації скринінгу глаукоми в практиці сімейного лікаря» з використанням клінічних задач ознайомила слухачів із особливостями діагностики та лікування глаукоми на первинній ланці. Крім того, з доповідями виступили інші співробітники кафедри: доцент, к. мед. н. Т. Титова – «Хронічний бронхіт: основні підходи до лікування загострень», к. мед. н. Н. Малютіна - «Порушення мікроциркуляції – макропроблема на первинній ланці» та аспірант М. Романко.

По закінченню конференції всі учасники отримали відповідні сертифікати.