Google search

29 вересня 2018 року у м. Львів, в межах проведення ІІ Конгресу Української академії педіатрії, був проведений навчальний курс «Вакцинація в педіатричній практиці. Оновлення даних».

Навчальний курс був організований та проведений за безпосередньої участі колективу кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П. Л. Шупика: професора Алли Волохи, доцента Федора Лапія та асистента Анни Гільфанової.

В навчальному курсі взяв участь з доповіддю Чекмак Ніязі, керівник посилення програми імунізації в регіоні Європейського бюро ВООЗ. В своїй доповіді пан Ніязі торкнувся питання успіхів та проблем виконання програм імунопрофілактики як на глобальному рівні, так і регіональному і, зокрема, в Україні.

Професор Алла Волоха висвітлила актуальні питання вакцинації проти менінгококової інфекції на сучасному етапі. Асистент Анна Гільфанова надала інформацію щодо актуальності пневмококової інфекції, вакцинопрофілактики. Доцент Федір Лапій зупинився на питаннях пов’язаних з адвокацією вакцинації, а також практичних питань, що стосуються транспортування, зберігання та утилізації вакцин.

Також були висвітлені питання вакцинації проти грипу, проти кліщового енцефаліту, екстреної імунопрофілактики, вакцинації при особливих станах та осіб з порушенням календаря щеплень. Особливий інтерес у учасників викликала доповідь присвячена невідкладним станам в період після введення вакцини.

Важливість проведення такого навчального курсу з вакцинації підкреслюється тим, що аудиторія була вщент заповнена слухачами, які присвятили свій вихідний для участі в навчальному курсі.

Варто зазначити, що на кафедрі дитячих інфекційних хвороб створений навчальний план та програма циклу тематичного удосконалення з імунопрофілактики інфекційних хвороб. Черговий цикли ТУ «Імунопрофілактика інфекційних хвороб» буде проведений на кафедрі 10.12. - 24.12.2018.