Google search

27 вересня 2018 року відбулося чергове засідання Асоціації судових медиків України (АСМУ), активну участь в якому взяв завідувач кафедри судової медицини професор В. Мішалов. Засідання відбулося на базі Івано-Франківського обласного бюро судово-медичної експертизи за підтримки адміністрації бюро.  

Зібрання відкрив голова АСМУ доцент В. Войченко (начальник КЗ «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради) з доповіддю про виконання плану роботи Асоціації судових медиків України на 2015 - 2018 рр. Доповідач акцентував увагу на встановленні за звітний період ділових і наукових контактів між членами Асоціації та міжнародними організаціями, установами, фондами, громадськими об’єднаннями. Він наголосив на створенні іміджу членів Асоціації шляхом проведення конференцій, нарад, дискусій, використання засобів масової інформації, видання та розповсюдження різних форм наукового та практичного досвіду, організації науково-практичних конференцій та інших заходів із участю вітчизняних і зарубіжних спеціалістів для обміну інформацією з сучасних наукових та технологічних досягнень для членів Асоціації. Окрім цього, голова АСМУ закликав начальників бюро судово-медичної експертизи України спрямувати зусилля на підвищення якості досліджень у лабораторіях бюро судово-медичної експертизи відповідно до стандартів ISO (ДСТУ ISO 9001:2015, ДСТУ ISO/ ІЕС 17025), перш за все, шляхом стандартизації і сертифікації їх роботи.  

У другій частині засідання професор В. Бачинський (завідувач кафедри судової медицини та медичного правознавства ДВНЗ «Буковинський державний медичний університет», начальник КМУ «Бюро судово-медичної експертизи Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА») поінформував присутніх про проведення 11 - 12 липня 2019 року в м. Чернівцях міжнародного конгресу судово-медичних експертів України, поєднаного симпозіумом з Асоціацією судових медиків Східної Європи.