Google search

22 вересня 2018 року у Києві в НСК «ОЛІМПІЙСЬКИЙ» (Хол чемпіонів) відбулась міжнародна конференція по ударно-хвильовій терапії у медицині «Shock Wave Therapy in Progress».

 Президентом конференції був президент Німецької асоціації ударно-хвильової терапії, член правління Міжнародної асоціації ударно-хвильової терапії проф. Dr. Karsten Knobloch, спікером зав. кафедри ортопедії і травматології №1 НМАПО імені П.Л. Шупика проф. Г. Герцен.

Під час конференції лікарі різних спеціальностей із різних регіонів України ознайомились з інформацією відносно історії, новин, сучасного обладнання для ударно-хвильової терапії, що стоїть за нею (огляд науки), мультидисциплінарного застосування. Проф. Г. Герценом була представлена інформація, щодо доцільності використання такої терапії в ортопедії і травматології. В доповіді було наведено результати експериментальних досліджень співробітників кафедри щодо впливу ударних хвиль на процеси репаративної регенерації кісткової тканини у тварин, її вплив на ефективність імунних клітин сироватки крові, а також на метаболізм основних біохімічних маркерів кісткової тканини.

          Проф. Г. Герценом була охарактеризована ефективність використання метода ударно-хвильової терапії в клініці при лікуванні підошовних апоневрозитів (п’яткова Шпора), ахілобурситів, періартрозів суглобів, остеоартрозу, асептичного некрозу голівки стегнової кістки у дорослих, хронічних трофічних виразок нижніх кінцівок.