Google search

25 квітня 2018 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» відбулася церемонія офіційного відкриття ІХ Міжнародного медичного форуму «Інновації в медицині — здоров’я нації». Постійними організаторами заходу є Національна академія медичних наук України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика і Компанія LMT. 

Щорічний Міжнародний медичний форум відбувається за підтримки Президента України, під патронатом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я й за офіційної підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Київської міської державної адміністрації.

У церемонії відкриття взяли участь: керівник Департаменту з питань охорони здоров’я Адміністрації Президента України Ігор Лурін, заступник голови Комітету ВР України з питань охорони здоров’я, народний депутат України Ірина Сисоєнко, президент Національної академії медичних наук України академік Віталій Цимбалюк, Директор Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович.

Від НМАПО імені П. Л. Шупика гостей та учасників Форуму привітав ректор академік Юрій Вороненко.

Серед почесних гостей – представники посольств та торгово-економічних місій, керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, директори державних установ МОЗ і НАМН України, проректори, директори інститутів та завідувачі кафедр НМАПО імені П. Л. Шупика, експерти МОЗ України, президенти медичних та стоматологічних асоціацій, директори компаній-учасників Форуму, представники ЗМІ, кращі фахівці галузі охорони здоров’я.

Академік  Юрій Вороненко у своєму вітальному слові зауважив, що Академія вже сто років поспіль має за мету виносити свою роботу за межі клінічних лабораторій до людей. Цей Форум – тому підтвердження. Адже неможливо вчити лікаря лише у аудиторії. Робота кафедр на заході організована таким чином, щоб розказати, що найновішого є в охороні здоров’я, оскільки лікарі потребують безперервного навчання впродовж усього життя. Метою заходу є налагодження багатосторонньої комунікації між лікарями та пацієнтами, представниками фармацевтичної сфери та державного управління, науковцями та практиками тощо.

Академік Віталій Цимбалюк також зауважив на важливості комунікації між державою, наукою та бізнесом, платформою для якої і стане Форум.

Цього року Форум проходитиме з 25 по 27 квітня й об’єднає 46 науково-практичних заходів і 35 майстер-класів, які відбудуться у межах VIІ Міжнародного медичного конгресу «Впровадження сучасних досягнень медичної науки у практику охорони здоров’я України». На Форумі заплановано виступи понад 700 доповідачів. Наукові й науково-практичні заходи відбуватимуться за підтримки 40 медичних асоціацій, 18 навчальних медичних закладів вищої освіти, 3 академій післядипломної освіти та 450 спеціалізованих видань.

У рамках Форуму також відбудуться найбільші в Україні спеціалізовані виставки — Міжнародна виставка охорони здоров’я Medicaexpo, Міжнародна фармацевтична виставка Pharmaexpo та Міжнародна виставка стоматологічного обладнання Dentalexpo. Експозиційна частина буде представлена новітнім медичним та стоматологічним обладнанням, медичним інструментарієм, фармацевтичною продукцією тощо.

Паралельно відбудуться VІІ Міжнародна виставка медичного туризму, SPA&Wellness — Healthcare Travel Expo, а також Міжнародний Форум «Менеджмент в охороні здоров’я» й Міжнародний стоматологічний конгрес.

Від НМАПО імені П. Л. Шупика в рамках Форуму наукові й науково-практичні заходи організовують 12 кафедр за такими напрямками, як організація й управління охороною здоров’я, загальна практика й сімейна медицина, лабораторна медицина, радіологія, медицина невідкладних станів, офтальмологія, стоматологія та інші.

В рамках Форуму працює постійний стенд, що презентує досягнення й перспективи НМАПО імені П. Л. Шупика. Роботу стенду організовує відділ маркетингу та міжнародних зв’язків.