Google search

Спільно працювали завідувач кафедри кардіохірургії НМАПО імені П. Л. Шупика професор Борис Тодуров з командою Інституту серця МОЗ України та кафедри кардіохірургії (Гаврило Ковтун, Микола Гончаренко, Ігор Кузьмич, Сергій Судакевич, Сергій Шелудько, Анна Мельник, Олександр Ревенко, Олексій Станішевський, Наталія Горбовська) і лікарі Ковельської районної лікарні Ковельське МТМО на чолі з головним лікарем Олегом Самчуком.

Святославу - 59. У минулому він водій швидкої. Пережив два інфаркти, останній - на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрюючи, що серце критично вражене. Йому сказали - врятує лише трансплантація. І вже 12 годин у його грудях б’ється здорове серце...

Чоловікові, який після смерті врятував двох людей (ще один пацієнт отримав нирку), було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити.

Пам’ять чоловіка, перш ніж взяти його органи, в операційній вшанували хвилиною мовчання. А в реанімації сьогодні і Дмитро, і Святослав дякували рідним за це їхнє рішення. Рішення завдяки якому тепер житимуть.