Google search

Адреса проведення – КНП «КМКЛ №8», кафедра гастроентерології, дієтології і ендоскопії/дистанційно

Після отримання путівки на цикл для отримання додаткової інформації щодо реєстрації на цикл та формату проведення занять звертайтеся, будь ласка, за електронною адресою [email protected] з темою листа – «слухач циклу ТУ «Основи раціонального та дієтичного харчування».

Контактні дані: доцент кафедри Коруля Ірина Анатоліївна (+380975122043, [email protected])

Сторінка кафедри  на сайті НУОЗ України імені П. Л. Шупика

Мета навчання на циклі – удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення ключових професійних компетентностей, а також отримання нових актуальних знань                                                                                  з питань раціонального та дієтичного харчування, необхідних для професійної діяльності слухачів відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров'я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі дієтології.

Тривалість навчання на циклі – 0,5 місяці (2 тижні).

Контингент осіб, які можуть навчатись на циклі відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25 листопада 2022 року №2136 «Про затвердження Переліку циклів спеціалізації та тематичного удосконалення за лікарськими та фармацевтичними (провізорськими) спеціальностями», зареєстрованого в Мін’юсті 08.12.2022 за № 1555/3889 - лікарі, які закінчили інтернатуру за однією з лікарських спеціальностейкрім спеціальностей стоматологічного, медико-профілактичного, лабораторного, медико-психологічного профілю.

Навчальний план та програма циклу ТУ «Основи раціонального та дієтичного харчування» передбачає вивчення наступних розділівфізіологія та біохімія харчування; раціональне харчування; технологія приготування лікувальних страв; харчування при захворюваннях органів травлення; дієтотерапія при захворюваннях серцево-судинної системи; дієтотерапія при захворюваннях нирок; дієтотерапія при порушеннях обміну речовин; харчування при деяких хірургічних захворюваннях; харчування при захворюваннях інших  органів і систем.

Для виконання цієї програми під час навчання передбачено такі види навчальних занять: лекції, практичні та семінарські заняття.

Для визначення рівня засвоєння програми циклу тематичного удосконалення «Основи раціонального та дієтичного харчування» передбачено підсумковий іспит.

Слухачам, які виконали програму і успішно склали іспит, видається посвідчення про проходження циклу встановленого зразка.

Після проходження циклу та отримання посвідчення лікар отримує 50 балів безперервного професійного розвитку (БПР) згідно критеріїв нарахування балів БПР за Наказом МОЗ України № 446 від 22.02.2019 «Деякі питанння безперервного професійного розвитку лікарів» (із змінами). 

Перелік рекомендованої літератури та посилання на електронні ресурси – див. у розділі «Навчальна робота».

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 67% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 44.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 27.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу