Google search

В рамках реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 366 та на виконання пункту 7 протоколу засідання Ради безбар’єрності від 29.03.2024 щодо реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору і нових викликів «Безбар’єрність - це коли зручно всім без винятку» Міністерство охорони здоров’я України надсилає для врахування у роботі методичні рекомендації «Гайд безбар’єрних подій».

Гайд безбар’єрних подій створено у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Гайд безбар’єрних подій - це ще один розділ «Довідника безбар’єрності» — гіду з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Просимо забезпечити використання зазначених рекомендацій під час проведення публічних заходів. За підсумками першого півріччя 2024 року про результати поінформувати до 01 липня 2024 року на електронну адресу [email protected]

Пропонуємо ознайомитися зі вступною частиною видання.

У сучасному світі принципи доступності та інклюзії набувають дедалі більшої актуальності, оскільки вони визнають права та потреби всіх людей, незалежно від їхніх фізичних, когнітивних або сенсорних відмінностей, а також активно сприяють розвитку здорового середовища, яке піклується і дарує незабутній досвід, відкриває двері для всіх гостей без винятку. Організації та заходи, які враховують ці принципи, створюють справедливе та рівне середовище для всіх учасників.

Дедалі більша кількість підприємців та організаторів беруть принципи доступності за основу, щоб реалізувати вільний, комфортний та безпечний доступ усім гостям. Різноманітні заходи, організації та світові події враховують потреби різних аудиторій, забезпечуючи фізичну доступність, інформаційну доступність та взаєморозуміння для всіх. Через інклюзивні практики, які враховують потреби людей з різними формами інвалідності, людей у різних станах, створюють умови для того, щоб кожна людина могла повноцінно насолоджуватись культурою, спортом, розвагами та іншими сферами життя.

Повна версія «Гайд безбар’єрних подій» за посиланням.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 74% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 74% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 74% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також