Голова Ради НТМВ

АУГУНАС САБІНА

Кандидат фармацевтичних наук;

асистент кафедри організації і економіки фармації, провідний фахівець відділу аспірантури, докторантури, магістратури та методичної роботи з вищої освіти

ORCID:

https://orcid.org/signin0000-0003-0686-5649

Тема дисертаційної роботи: «Комплексне науково-теоретичне обгрунтування закономірностей розвитку системи медикаментозного забезпечення населення України з ноофармацевтичних та емерджентних позицій», 2019.

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я; оптимізація системи фармацевтичного забезпечення ЗОЗ в умовах впровадження сімейної медицини; фармацевтична допомога в ЗОЗ; розробка переліків лікарських засобів для надання невідкладної медичної допомоги; сімейна фармація; мультидисциплінарна робота лікарів ЗП-СЛ і провізорів в управлінні фармакотерапією пацієнта.

Наукові здобутки: 42 наукові праці, з яких: 14 наукових статей, з них 12 статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України, 2 статті у закордонних фахових журналах; 10 тез-доповідей, 5 методичних рекомендацій, 5 довідників,
2 монографії (у співавторстві), 6 авторських свідоцтв.

Громадська діяльність:

2016 р. – член ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата».

Державні нагороди:

2017 – лауреат міжнародної нагороди «Золота фортуна» (МАРТІС) за вагомий внесок у розвиток фармації.

2018 – стипендіат стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Заступник голови Ради НТМВ

 

КОВАЛЬЧУК ВОЛОДИМИР

Кандидат медичних наук; ортопед-травматолог;

доцент кафедри ортопедії і травматології № 2.

Тема дисертаційної роботи: «Оптимізація хірургічного лікування внутрішньосуглобових переломів проксимального відділу плечової кістки», 2017.

Державні нагороди:

2012, 2013 – двічі стипендіат AOTrauma International (Давос, Швейцарія).

2015 – стипендіат Гентського університету (Гент, Бельгія).

Наукові здобутки: 36 наукових робіт в області ортопедії і травматології.

Наукова діяльність:

2005 – участь з доповідями в міжнародних конференціях в Європі.

2005 – практика в клініках Західної Європи.

Громадська діяльність:

1) AO Trauma International – Міжнародна асоціація ортопедичних хірургів.

2) ESSKA- Європейська асоціація спортивної травматології, хірургії коліна та артроскопії.

3) Асоціація ортопедів-травматологів України.

4) Українська асоціація спортивної травми, хірургії коліна та артроскопії.

Секретар Ради НТМВ 

ДУДА ЛЮДМИЛА

Аспірант кафедри педіатрії № 1

ORCID:

Тема дисертаційної роботи: «Клініко-епідеміологічна характеристика і сучасні етапи формування найбільш поширених алергічних захворювань у дітей - мешканців міста Києва та Київської області».

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я, зокрема її педіатричної ланки; оптимізація надання допомоги дітям з алергічною патологією.

Наукові здобутки: 7 наукових статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України, з них 2 статті у закордонних фахових журналах; 8 тези-доповіді; 11 доповідей на конференціях, з них 2 постерні доповіді на міжнародних Конгресах Європейської Академії Педіатрії.

Відзнака за найкращу доповідь в науковому симпозіумі молодих вчених (2018 рік). Відзнаки за доповідь на конференції молодих вчених - диплом першого ступеня (2019 р.) та диплом другого ступеня (2020 р.).

Громадська діяльність: член Асоціації дитячих алергологів України.

Державні нагороди: 2017 – стипендіат академічної стипендії Президента України для молодих вчених.

Голова ради НТМВ терапевтичного факультету 

ДИНЯ ЮЛІЯ

Аспірант кафедри терапії.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1741-3034

Тема дисертаційної роботи: «Ураження кишечника у хворих з цукровим діабетом 2-го типу: особливості розвитку, перебігу та лікування».

Сфера наукових інтересів: внутрішні хвороби, гастроентерологія, ендокринологія.

Наукові здобутки: 10 наукових праць, з яких: 5 наукових статей, 3 статі у фахових виданнях рекомендованих МОН України, 2 статті у закордонних фахових журналах; 5 тез-доповідей.

Наукова діяльність:

2019 – грант для проходження інтенсивного курсу по вивченню запальних захворювань кишечника для молодих гастроентерологів, на конгресі Європейського товариства коліту та Крона. (Копенгаген, Данія).

Голова ради НТМВ педіатричного факультету 

КВАЧЕНЮК ОЛЕНА

Аспірант кафедри педіатрії № 1.

Сфера наукових інтересів: ендотеліальна дисфункція та порушення метаболізму ліпідів при системних захворюваннях сполучної тканини та первинних васкулітах; новітні методи діагностики та біологічної терапії системних васкулітів, сучасний погляд на патогенез,  проблематику діагностики та лікування IgA-васкуліту у дітей; харчова алергія з позиції еозинофільного ураження шлунково-кишкового тракту у дітей як предиктор розвитку важкого перебігу змішаної форми IgA-васкуліту; пошук маркерів системності ураження у дітей з IgA-васкулітом; гіпереозинофільний синдром; гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз.

Наукові здобутки: 4 наукові статті у фахових виданнях реомендованих МОН України, 2 статті підготовлено до друку.

Громадська діяльність:

2017 – член ГО «Батьки за вакцинацію», агент змін з вакцинації.

2019 – член ГО «Українська Академія Педіатрії – Союз Медичних Спеціальностей».


Голова ради НТМВ хірургічного факультету

КРИЖЕВСЬКИЙ ЄВГЕНІЙ

Аспірант кафедри загальної та невідкладної хірургії,

лікар-хірург, Київської міської клінічної лікарні № 6.

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я; оптимізація лікування ускладнень синдрому діабетичної стопи.

Наукові здобутки: 5 наукових статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України; 3 тези-доповіді; 4 доповіді на конференціях; 3 патенти України на корисну модель.

Громадська діяльність:

2018 – член вченої ради хірургічного факультету Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика.

Голова ради НТМВ інституту сімейної медицини 

КУЗИК ІВАННА

Аспірант кафедри сімейної медицини.

Сфера наукових інтересів: оптимізація надання медичної допомоги населенню на первинній ланці;  мультидисциплінарний і комплексний підхід до діагностики, лікування та профілактики серцево-судинних захворювань у хворих ревматологічного профілю, підвищення ефективності та якості надання медичної допомоги населенню на етапі первинної ланки медичної допомоги; участь в заходах щодо підвищення іміджу та довіри до сімейної медицини в Україні на етапі реформування цієї медичної галузі та підвищення якості надання медичної допомоги лікарями загальної практики-сімейної медицини, реформування системи охорони здоров’я.

Наукові здобутки: 4 тези-доповіді; 5 наукових статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України.

Громадська діяльність:

1) Член Української Асоціації Сімейної Медицини;

2) Член EGPRN (європейської асоціації лікарів загальної практики в галузі первинної медичної допомоги та сімейної медицини).

Державні нагороди:

2017 – лауреат міжнародної нагороди «Золота фортуна» за вагомий внесок у розвиток медицини згідно Міжнародного академічного рейтингу.


Голова ради НТМВ Українського державного інституту репродуктології 

СТЕЦЮК КРІСТІНА

Аспірант кафедри акушерства та гінекології № 1

ORCID:

Тема дисертаційної роботи: «Оптимізація надання допомоги вагітним з передлежанням плаценти: прогнозування та профілактика ускладнень».

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я; комунікації в сфері охорони здоров’я, оптимізація надання допомоги вагітним з аномально інвазивною плацентою.

Розроблення та адаптація клінічних настанов, медичних стандартів та клінічних протоколів діагностики, лікування, реабілітації та профілактики щодо найбільш поширеної патології репродуктивних органів. Проведення клінічних випробувань лікарських препаратів та медичної   апаратури, що   застосовуються в діагностиці, лікуванні та реабілітації патології репродуктивної системи.

Впровадження здорового способу життя та здорового харчування в рамках боротьби з надмірною вагою.

Громадська діяльність:

2012 – член Асоціації акушерів-гінекологів України.


Представник ради НТМВ при МОН Україна 

АУБЕКЕРОВА ЮЛІЯ

Завідувач віділення інтенсивної терапії новонароджених в Броварській ЦРЛ, аспірант кафедри неонатології, старший лаборант кафедри неонатології.

Сфера наукових інтересів: профілактика патології новонароджених.

Громадська діяльність:

Член регулярної комісії вченої ради з клінічної роботи.






Сектор міжнародних наукових програм 

ПЕРЕКОПАЙКО ЮРІЙ

Аспірант кафедри нейрохірургії.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9374-3182

Тема дисертаційної роботи: «Ускладнення вогнепальних поранень черепа та головного мозку в ранньому та гострому періоді. Клініка, діагностика, лікування».

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я; черепно-мозкова травма, вогнепальні поранення центральної та периферичної нервової системи, робототехніка в медицині, 3D друк в медицині.

Наукові здобутки: 5 наукових праць, з яких:

5  наукових статей, з них 4 статті у фахових виданнях рекомендованих МОН України, 1 стаття у закордонних фахових журналах; також 3 тези-доповіді.


Сектор інформаційного забезпечення 

БОЛЮК МАР’ЯНА

Клінічний ординатор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, лікар-анестезіолог.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9394-4179

Сфера наукових інтересів: особливості проведення процедурної седації під час ендоваскулярних втручань; інтенсивна терапія у пацієнтів з гострою та декомпенсованою хронічною серцевою недостатністю; анестезіологічне забезпечення у пацієнтів з супутньою кардіологічною патологією, профілактика та лікування реперфузійно-ішемічного пошкодження під час та після ендоваскулярних втручань; діагностика та корекція порушень водно-електролітного обміну; реформування системи охорони здоров’я; історія розвитку анестезіології в Україні.

Наукові здобутки: 17 наукових праць, з яких:
5 наукових статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України; 11 тез-доповідей,
1 монографія.

Громадська діяльність:

2016-2019 рр. – секретар вченої ради хірургічного факультету Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика.

З 2016- по теперішній час – член команди медичних редакторів української версії навчальних платформ British Medical Journal: BMJ Learning та BMJ Best Practice.

Державні нагороди:

2010 – стипендіат стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Сектор міжуніверситетської співпраці

МАСОВИЧ СВЯТОСЛАВ

Аспірант кафедри неврології № 2.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1876-870Х

Тема дисертаційної роботи: «Клініко-неврологічні, нейропсихологічні та пара клінічні характеристики у пацієнтів з глаукомою».

Сфера наукових інтересів: сумісно з офтальмологами уточнення патогенетичних механізмів взаємовідносин стану нервової системи і розвитку та прогресування глаукоми. Удосконалення діагностичних засад ураження нервової системи у пацієнтів з глаукомою. Ведення пацієнтів з глаукомою оптиконейропатією. Сучасна діагностика та лікування неврологічних захворювань, профілактика захворювань нервової системи, реабілітація хворих.

Наукові здобутки: 1 наукова стаття у фаховому виданні рекомендованих МОН України; 1 теза-доповідь.

Громадська діяльність:

2017 р. – член Київської асоціації неврологів.


Сектор міжнародних зв’язків

РАШИД МАНАСРАХ

аспірант кафедри хірургії та трансплантології, судинний хірург НІХТ О. О. Шалімова.

Тема дисертаційної роботи: «Хірургічне лікування артеріальної недостатності нижніх кінцівок при цукровому діабеті»

Наукові здобутки: 3 наукові статті у фахових виданнях рекомендованих МОН України. Отримано сертифікати про участь у наукових та практичних конференціях.

Освітня діяльність:

2007-2013 – ДДМА «Дніпропетровська державна медична академія», спеціальність «Лікувальна справа»

2013-2014 – Проходження інтернатури в Хебронській державній лікарні (Палестина).

2014-2016 – Приватна поліклініка в м. Хеброн (Палестина).

2016-2018 – Клінічна ординатура: 

1-й рік – «ДДМА» в Дніпропетровській обласній лікарні ім. І. І. Мечнікова;

2-й рік – Національний університет охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика в межах Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

Сектор з питань діяльності «Школи молодого науковця»

БОЙКО АЛІНА

аспірант кафедри сімейної медицини

Освіта та професійна діяльність:

2008-2014 – студент Національного медичного університету імені О. О. Богомольця за спеціальністю «Фармація»;

2014-2016 – інтернатура на базі Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика за спеціальністю «Загальна практика-сімейга медицина», КМКЛ №1 та КНП «ЦПМСД №3 Печерського району міста Києва», присвоєно звання лікаря-спеціаліста.

2014-2016 – магістратура на базі Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика за спеціальністю «Загальна практика-сімейга медицина», присвоєно звання лікаря-спеціаліста.

Серпень 2016 – березень 2017 лікар загальної практики – сімейної медицини  в  КНП «ЦПМСД №3 Печерського району міста Києва»;

Грудень 2016 – по теперішній час – аспірант (очний) Національного університету охорони здоров'я України імені П. Л. Шупика кафедри сімейної медицини за спеціальністю 14.01.38 – «Загальна практика-сімейна медицина».

Сфера наукових інтересів: реформування системи охорони здоров’я; оптимізація програм профілактики факторі ризику серцево-судинних захворювань у хворих на псоріатичний артрит, оптимізація системи охорони здоров’я в умовах впровадження сімейної медицини, мультидисциплінарна робота  лікарів ЗП-СЛ.

Наукові здобутки: 7 наукові праці, з яких: 3 наукових статей, з них 3 статей у фахових виданнях рекомендованих МОН України, 1 статті у закордонних фахових журналах; 4 тез-доповідей.