Науково-педагогічні працівники кафедри судової медицини активно приймають у науково-практичних конференціях з міжнародною участю, співпрацюють із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, приймаючи участь у роботі семінарів, круглих столів,  науково-практичних конференцій, створенні і відкритті «Гуманітарного тренінгового центру судово-медичної ідентифікації» у м. Дніпро.

В. Мішалов терміном з 24 по 30 жовтня 2021 р., приймав участь у навчальній поїздці до міст Коїмбра та Лісабон (Португалія), яку організував Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) з метою набуття певного досвіду щодо питань удосконалення нормативно-правового регулювання та розвитку судово-медичної експертної служби України і належного пошуку зниклих безвісти осіб та роботі з тілами померлих у зв’язку з конфліктом на сході України.



Окрім цього, НПП кафедри приймали участь у:

Вебінарі Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Асоціації судових медиків України «Розбудова ефективної судово-медичної системи при розслідуванні випадків смерті. Основні виклики та обмеження. Міжнародний досвід» Україна, 13-14 квітня 2021; 

ІХ Міжнародному симпозіумі з біоетики «Здоров’я, медицина та філософія: стратегії та виживання» в он лайно-режимі 15-16 квітня 2021 р., м. Київ, 15-16 квітня 2021 р.

Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні сучасні питання науки та практики в судово-медичній експертизі» 15-16 вересня 2021 м. Берднськ, 15-16 вересня 2021 р.

Онлайн вебінарі Zoom «Modern Approaches to Diagnostics in the COVID-19 Era» (The Royal College of Pathologists) Великобританія, 01 жовтня 2021 р.