Аспіранти кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги та іноземні клінічні ординатори відвідують заняття з питань деонтології, професійної етики, основ законодавства медичної діяльності згідно з розкладом занять. Означені питання є предметом регулярного обговорення на щотижневих та щомісячних зібраннях співробітників кафедри.

На клінічних базах кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги викладачі та аспіранти проводять навчальні заходи (лекції, бесіди, тренінги) для населення, у яких розглядають актуальні питання профілактики та лікування найпоширеніших захворювань (наприклад, артеріальної гіпертензії, цукрового діабету, тютюнової залежності тощо).

Викладачі кафедри за складеним графіком підвищують рівень своєї кваліфікації, проходять перепідготовку на циклах з інформатики, педагогіки та спеціальності, зокрема на відповідних циклах факультету підвищення кваліфікації викладачів Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.