Д.мед.н., професор кафедри

Закінчила Київський медичний інститут імені О. О. Богомольця з відзнакою в 1983 році за спеціальністю “Педіатрія”. Клінічна ординатура та аспірантура на кафедрі факультетської педіатрії Київського медичного інституту імені О. О. Богомольця, де захистила кандидатську дисертацію.

З 1993 року – асистент, з 1996 року – доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П. Л. Шупика. Проходила стажування з дитячої імунології та інфекційних хвороб у провідних університетських клініках Канади, Австрії та Ізраїлю.

Тема докторської дисертаційної роботи: «Особливості перебігу первинних дефіцитів антитілоутворення у дітей, визначення ранніх критеріїв діагностики та обґрунтування диференційованих підходів до лікування». З 2012 року – професор кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології. Автор 150 друкованих робіт, співредактор національного підручника «Дитяча імунологія»,співавтор національних підручників «Дитячі інфекційні хвороби»,«Педіатрія».

Головний позаштатний спеціаліст за фахом «Дитячої імунологія» Департаменту охорони здоров’я м. Києва з 2002 р. по 2011 р.

Член Європейського товариства дитячих інфекціоністів (ESPID), Європейського товариства з первинних імунодефіцитів (ESID), Європейської асоціації з лікування ВІЛ-інфекції у дітей (PENTA), член організаційного комітету Центрально-Східно-Європейського проекту з первинних імунодефіцитів “J-Project”.