Google search

В рамках міжнародної діяльності співробітники кафедри іноземних мов ведуть мовну (українська, російська, англійська) підготовку іноземних громадян з різних країн світу (Іран, Лівія, Китай, Пакистан, Грузія, Сирія та ін.), які приїжджають на навчання на медичні кафедри академії. Так з 2020 року впроваджено цикл «Практичний курс української мови для іноземців» тривалістю 156 годин з метою формування необхідних мовленнєвих навичок та вмінь спілкуватися на професійному та побутовому рівні.

Вже декілька років на кафедрі працює англомовний клуб «CПІЛКУЙСЯ АНГЛІЙСЬКОЮ!» (English Speaking Club), де всі охочі науково-педагогічні працівники та співробітники університету вдосконалюють навички з усного мовлення. Суттєвою відмінністю є залучення кафедрою іноземних мов медичних та фармацевтичних науково-педагогічних працівників, які володіють англійською на високому рівні, до проведення засідань клубу, оскільки їх здобутки з оволодіння іноземною мовою є яскравим прикладом для учасників клубу повірити в себе. За ініціативи викладачів кафедри до роботи в клубі запрошені носії англійської мови з Великої Британії та Сполучених Штатів Америки. Засідання клубу, які проводяться на регулярній основі, демонструють щиру зацікавленість слухачів в розвитку мовленнєвих вмінь та навичок з актуальної тематики.

Також кафедра бере участь у роботі постійно діючої комісії вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика з міжнародних зв’язків.