Електронна адреса: [email protected]

Освіта. Закінчила з відзнакою Харківський фармацевтичний інститут (1971), Харківський університет ім..Каразіна. Вища освіта зі спеціальностей  «Фармація» і «Психологія». 

Кваліфікація. Кандидат фармацевтичних наук (1978). Доктор фармацевтичних наук (1991). Професор (1991). Наукова спеціальність 15.00.01- технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація.

Професійна діяльність. Впродовж 1991-1975 рр.  працювала на посаді заступника завідувача рецептурно-виробничого відділу центральної районної аптеки у м. Харкові. З 1975 р.- асистент кафедри, з 1976 по1978 рр. – аспірант,  з 1978 по  1990 рр. викладач, старший викладач, доцент кафедри Української фармацевтичної академії.  З 1990 р. – завідувач кафедри економіки і організації фармації Українського інституту удосконалення лікарів, з 1992–1995 рр. – завідувач кафедри економіки і управління, промислової фармації й одночасно заступник директора ІПКСФ Української фармацевтичної академії. З 1996–2001 рр. – керівник навчально-інформаційного центру ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». З 2001-2015 рр. – професор кафедри менеджменту та економіки в сімейній медицині Харківської медичної академії післядипломної освіти. З 2015р. працювала професором кафедри організації та економіки фармації. З 2022р. працює професором кафедри фармації НУОЗУ ім. П.Л.Шупика.

Наукова діяльність. В рамках НДР виконує фрагмент наукової тематики «Науково-теоретичні обґрунтування прискореного розвитку фармації, реінжиніринг процесів так кадрових ресурсів з ноофармацевтичних та емерджентних позицій» щодо підвищення ефективності виробництва препаратів; оптимізація системи лікарського забезпечення закладів первинної медико-санітарної допомоги — сімейної медицини; впровадження формулярної системи в практику роботи  закладів охорони здоров'я всіх рівнів надання медичної допомоги населенню багатьох регіонів України, а також розробки локальних формулярів лікарських засобів, регіональних формулярів для 16 областей України та м. Києва. 

Підготувала  8 кандидатів фармацевтичних наук. Автор та співавтор понад 180 наукових праць, у тому числі у наукометричних виданнях, h-index за Google Scholar - 7, за Scopus–1.  У співавторстві підготовлено підручник «Менеджмент в охороні здоров'я» два видання, 5 навчально-методичних посібників, 5 інструктивно-методичних рекомендацій, 2 патентів на винахід, 6 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір, більше 60 довідників у формі Регіональних формулярів лікарських засобів для 16 областей України та м. Києва. У складі редакційної колегії прийняла безпосередню участь у розробці регіональних формулярів 16 областей України та м. Києва.

Член редколегій науково-практичного журналу «Фармацевтичний журнал», науково-виробничого журналу «Управління, економіка та забезпечення якості в фармації». 

Член Спеціалізованих Вчених рад по захисту дисертацій здобуття наукового ступеня доктора фармацевтичних наук за спеціальністю 15.00.01- технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація: Д 26.613.04 при Національному університеті охорони здоров’я України імені П.Л.Шупика, Д 64.605.02 при Національному фармацевтичному університеті (м. Харків) з 2003–2016 рр. 

Член атестаційної комісії при Державній службі лікарських засобів в Київській області з 2016 р.   

Сфера наукових інтересів Поглиблення існуючих та обґрунтування нових теоретичних положень і концептуальних підходів системи фармацевтичного забезпечення населення пов'язаних  з формуванням асортименту, реалізації та споживання лікарських  засобів.  Більшість вказаних  напрямів укладаються в наукову спеціальність 15.00.01-технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація. 

Викладацька діяльність. Працює на посаді професора кафедри фармації як обрана за конкурсом (2022 р.).