Навчальна програма циклу тематичного удосконалення «Офтальмопластика та очне протезування» призначена для удосконалення теоретичних знань та практичних навичок в діагностиці, консервативному та хірургічному лікуванні вроджених, травматичних, вікових змін допоміжного апарату ока та периорбітальної області, а також підвищення кваліфікації з сучасного очного протезування. 

Для виконання даної програми передбачено такі основні види навчальних занять: тематичні та проблемні лекції, семінари та різні види практичних занять по засвоєнню методів діагностики, хірургічного лікування, мікрохірургічної техніки, методів профілактики та реабілітації. Головне місце в програмі займають питання оволодіння мікрохірургічними реконструктивно-відновними методами офтальмопластики та вдосконалення знань з сучаного очного протезування. В програмі представлені основні нозологічні форми пошкоджень, вроджені та вікові зміни органу зору, що потребують офтальмопластики.

Завданням лекційного курсу являється викладення сучасних поглядів на реконструктивно-відновні та естетичні втручання при захворюваннях та пошкодженнях органу зору та периорбітальної області. Розглядаються анатомічні особливості допоміжного апарату ока з позицій реконструктивної офтальмопластики, сучасні методи діагностики для вибору найбільш обгрунтованого способу хірургічного втручання, а також можливості етапного реабілітаційного лікування, сучасний термінологічний аппарат офтальмопластичної хірургії. Слухачів знайомлять з профілактичними методами боротьби з операційними та післяопераційними ускладненями, методами знеболення, підготовкою до операції та післяопераційному лікуванні після хірургічних втручань.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 69.75% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 66.67% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу