Проблема розповсюдженості суїцидальної поведінки та необхідності ефективної профілактики самогубств та інших форм саморуйнівної поведінки, небезпечної для життя та здоров’я людей, є вкрай насущною.

Важливість цього завдання для фахівців з охорони психічного здоров’я стає вкрай актуальним особливо в умовах зростання рівня психічних порушень, стрес-асоційованих з війною, з проявами саморуйнівної поведінки в останні місяці внаслідок широкомасштабного вторгнення в Україну.

10 вересня є міжнародним днем превенції самогубств - World Suicide Prevention Day. І це спонукало проф. Г. Пилягіну, завідувачку кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології, національного представника від України в The International Association for Suicide Prevention, прийняти участь в організації проведення одноденної Науково-практичній конференції «Присвячена World Suicide Prevention Day».

Конференція буде проводитися в он-лайн форматі.

Приєднатися до конференції можна за посиланням:

https://med-expert.com.ua/ru/webinars/akademiya-mentalnogo-zdorovya-konferenciya-prisvyachena-world-suicide-prevention-day

В рамках конференції проф. Г. Пилягіна буде проводити воркшоп на тему «Діагностика та лікування саморуйнівної поведінки в аспекті спектральної суїцидології»

В конференції збираються прийняти участь слухачі циклу спеціалізації з фаху «Психіатрія» та інтерни-психіатри, які зараз проходять навчання на кафедрі, Також до участі в конференції ми запрошуємо будь-яких фахівців, які працюють в сфері охорони психічного здоров’я та безпосередньо надають допомогу різним верстам населення.

Змістовне фокусування на темі запобігання зростання рівня самогубств в Україні поліпшить рівень знань наших слухачів, які навчаються в нашому Університеті, щодо питань суїцидології і допоможе поліпшити якість надання первинної та спеціалізованої допомоги населенню.