Як відомо, міжнародне видавництво Elsevier активно підтримує українських вчених з самого початку вторгнення в Україну.

Днями нами було отримано повідомлення про додаткові можливості та інструменти від Elsevier. «Разом із нашими дочірніми компаніями ми пожертвували 1 мільйон доларів на допомогу організаціям на місцях в Україні та прикордонних країнах, щоб підтримати зусилля з надання негайного захисту та медичних та екстрених товарів» -, повідомили у листі Нік Фаулер, головний науковий співробітник та Лора Хасінк, керуючий директор STM Journals.

Командою Elsevier створено Ресурсний центр, де українські дослідники можуть зареєструватися, щоб отримати доступ до додаткових дослідницьких інструментів Elsevier, таких як Scopus відомої міжнародної бази даних; Researcher Discovery, модуля пошуку та комунікації; Академія дослідників, безкоштовні модулі електронного навчання, розроблені світовими експертами, а також ScienceDirect і Mendeley.

Для українських клініцистів або студентів-медиків запропонований доступ до клінічного контенту та інструментів посилання тут.

«Ми також відмовляємося від плати за публікацію статей (APC) для українських авторів-кореспондентів, які публікують публікації в золотих журналах відкритого доступу - для допомоги та підтримки, будь ласка, зв'яжіться з [email protected]», зокрема йдеться в повідомленні.

Колектив Elsevier сподівається, що запропоновані ресурси нададуть деяку підтримку в продовженні ваших досліджень у цих дуже складних обставинах.

Інформація відділу НЕР та ІТ наукової бібліотеки, [email protected], 0991449874