Протидія російському ворогу в інформаційному просторі – ключове завдання кіберполіції в умовах війни. Ворог атакує українців не лише за допомогою зброї. Ще один фронт – кіберпростір.

Відділом протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України на постійній основі здійснюється робота щодо інформаційної підтримки наших військових, а також протидії російським медіа-пропагандистам.

Зокрема розроблено онлайн платформу «МРІЯ», що містить в собі канал «StopRussia | MRIYA», який перевіряє та блокує ресурси щодо поширення фейків та пропаганди.

Також започатковано інтернет-бот «Народний месник», у який надсилається інформація про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси.

Окрім цього, на постійній основі здійснюються заходи з поширення відповідної інформації в соціальних мережах Telegram, YоuTube, Facebook, Instagram, TikTok, Twitter для чіткого розуміння громадськістю подій, які відбуваються в нашій країні.

До зазначеної роботи на інформаційному фронті вже долучилося багато громадян, серед яких студентська молодь, науковці, волонтери, ІТ-фахівці та просто небайдужі співвітчизники.

Запрошуємо студентів, аспірантів, докторантів, викладачів та актив Університету долучитися до зазначеної роботи на громадських засадах та внести свій вклад у протидію російській агресії.

Просимо повідомити про ваше бажання долучитись на адресу: [email protected].

Контактна особа: Анастасія Лакіза, тел. 0982723050.