Міністерство освіти і науки України запрошує заклади освіти та інші організації, які працюють у сфері освіти, молоді та спорту, взяти участь у конкурсах проєктів програми ЄС «Еразмус+» 2023 року.

«Еразмус+» є інструментом упровадження реформ для розбудови європейського освітнього простору та виконання домашнього завдання у сфері освіти України на шляху вступу до ЄС.

Україна як партнер програми має доступ до понад 30 конкурсів, зокрема міжнародної академічної мобільності та розвитку потенціалу у сферах вищої та професійно-технічної освіти, навчальної мобільності молоді, віртуальних обмінів, проєктів співпраці у сферах шкільної, професійно-технічної, вищої та освіти дорослих, молоді та спорту, центрів професійної майстерності, альянсів для інновацій у сферах вищої та професійно-технічної освіти, європейських альянсів університетів, європейських студій Жан Моне тощо. В 9 конкурсах заклади вищої освіти можуть бути заявниками, в інших – партнерами.

Європейський Союз збільшив фінансування та підтримку України, зокрема пріоритет матимуть проєкти з міжнародної академічної мобільності та мобільності молоді, а також окремий конкурс у напрямі «Розвиток потенціалу вищої освіти», що відкритий спеціально для України. Цей конкурс спрямований на розбудову цифрової екосистеми мережі закладів вищої освіти України у співпраці з університетами держав-членів ЄС та інших міжнародних партнерів.

Оголошення про конкурси до програми опубліковано на сайті Європейської комісії.

Звертаємо увагу, що протягом листопада 2022 р. – січня 2023 р. Європейська комісія, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури, Національні Еразмус+ агентства та офіси проводитимуть інформаційні вебінари та тренінги. Усі заходи доступні у відеозаписах. Деталі та новини на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.

За матеріалами МОН: https://mon.gov.ua/ua/news/ogolosheno-konkursi-programi-erazmus-na-2023-rik