Google search

 
 

18 листопада 2022 р. Українська асоціація сімейної медицини (далі – УАСМ) провела чергове засідання правління в м. Кропивницькому на базі медичного центру «7ЯClinic».

Учасниками засідання в Кропивницькому були: президент УАСМ, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов, в. о. ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика; члени правління – професор Людмила Хіміон, завідувач кафедри сімейної медицини; д. мед. н. Ольга Процюк, завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги; секретар УАСМ, доцент Людмила Матвієць, доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги та Костянтин Надутий.

Попередньо учасники заходу провели засідання активу професійної медичної громадськості регіону, в якому взяли участь Олег Рибальченко, директор Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації, сімейні лікарі та інші медичні спеціалісти Кіровоградщини. У своєму виступі пан Олег Рибальченко висвітлив актуальні проблеми розвитку первинної медичної допомоги (далі – ПМД) регіону та наголосив на необхідності об’єднання медичної громади регіону та спільного вирішення проблем шляхом тісної співпраці адміністрації, спеціалістів ПМД та вторинного і третинного рівнів. У виступі президента УАСМ професора Олександра Толстанова основну увагу було приділено загальним стратегічним завданням охорони здоров’я України та ролі професійних асоціацій у їх вирішенні, майбутньому впровадженню лікарського самоврядування. За пропозицією учасників зборів, було обговорено та прийнято рішення про створення регіонального осередку УАСМ у м. Кропивницькому, а його головою обрано Таміллу Асрієву – сімейного лікаря, заступника головного лікаря «Українського центру томотерапії», кандидатуру якої одностайно підтримала медична громада регіону.

Відповідно до порядку денного члени правління УАСМ розглянули та обговорили важливі питання подальшого розвитку Асоціації:

  1. Пропозиції щодо внесення змін до Статуту УАСМ (доповідач: секретар УАСМ, доцент Людмила Матвієць).
  2. Організаційну концепцію структури УАСМ та інституту віцепрезиденства (доповідач: президент УАСМ, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов).
  3. Проєкт програми науково-практичної конференції, присвяченої пам’яті професора Лариси Матюхи 08-10.12.2022 (доповідач: професор Людмила Хіміон).

За результатами цікавого та ґрунтовного обговорення, членами правління УАСМ було прийнято (шляхом відкритого голосування) декілька важливих принципів, які стануть основними у формуванні оновленого статуту організації після затвердження на загальних зборах у лютому 2023 року; підтримано пропозиції щодо оновлення структури Асоціації; внесено істотні доповнення та зміни до програми наукового медичного форуму, присвяченого пам’яті професора Лариси Матюхи.

Учасники засідання в Кропивницькому з інтересом ознайомились із організацією надання медичної допомоги населенню в медичному центрі «7ЯClinic», який став клінічною базою кафедр НУОЗ України імені П. Л. Шупика та демонструє успішність поєднання діяльності приватного закладу охорони здоров’я із програмами медичних гарантій НСЗУ.

Наступне засідання правління УАСМ заплановано на грудень 2022 р., місце проведення буде уточнено. 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також