Google search

 
 

28 жовтня 2022 року відбулось чергове виїзне розширене засідання президії Української асоціації сімейної медицини під головуванням президента Української асоціації сімейної медицини (УАСМ) чл.-кор. НАМН України, професора Олександра Толстанова, в. о. ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика, за участі членів президії – професора Людмили Хіміон, завідувача кафедри сімейної медицини НУОЗ України імені П. Л. Шупика; д. мед. н. Ольги Процюк, завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги НУОЗ України імені П. Л. Шупика і доцента цієї кафедри, секретаря президії – Людмили Матвієць.

Засідання було проведено на базі Тернопільського національного медичного університету імені І. Я Горбачевського та включало обговорення нагальних стратегічних питань розвитку УАСМ і проблем регіону із активом Асоціації сімейної медицини Тернопільщини, яку очолює член президії УАСМ професор Лілія Бабінець.

Згідно з порядком денним на засіданні розглянули:

  • пропозиції членів президії до Статуту УАСМ;
  • можливості статутної взаємодії регіональних асоціацій з УАСМ;
  • пропозиції щодо співпраці та взаємодії регіональних асоціацій і УАСМ;
  • сучасний стан діяльності, досягнень та проблем Асоціації сімейної медицини Тернопільщини.

Професор Олександр Толстанов у своєму зверненні до учасників засідання наголосив на важливості підтримки впровадження системи лікарського самоврядування в Україні, надав відповіді на питання керівників ЦПМСД та амбулаторій сімейної медицини щодо можливостей розширення сфери надання послуг в ПМД, особливостей фінансування та діяльності закладів ПМД на сучасному етапі та закликав учасників активніше долучатись до громадської діяльності – оскільки самоврядування стосується кожного учасника ПМД.

Засідання пройшло конструктивно, було обговорено основні пропозиції щодо удосконалення Статуту УАСМ, надані професором Людмилою Хіміон, д. мед. н. Ольгою Процюк, доцентом Людмилою Матвієць та іншими членами президії, які заплановано розглянути і затвердити на засіданні правління та загальних зборах УАСМ.

У дружній робочій атмосфері також пройшло обговорення сучасного стану та проблем розвитку сімейної медицини на Тернопільщині, зокрема обговорювались актуальні питання впровадження нової програми підготовки лікарів-інтернів, та необхідність навчання безпосередніх керівників лікарів-інтернів на базах стажування.

УАСМ планує і далі проводити активну роботу в регіонах України, незважаючи на військовий час активно проводити статутну діяльність та сприяти реалізації принципів самоврядування під керівництвом президента УАСМ Олександра Толстанова.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також