Google search

 
 

Звіт місії експертів ВООЗ, яка працювала у Києві наприкінці 2021 р., засвідчив початковий стан спроможності нашої країни за напрямом комунікації ризиків.

З метою комплексного і системного просування України у напрямку збільшення спроможностей до ефективного впровадження Міжнародних медико-санітарних правил, був запропонований проект Національного плану заходів у сфері санітарно-епідемічного благополуччя, у розробці якого брали участь представники Офісу ВООЗ, міністерств охорони здоров’я, оборони, фінансів, Центру громадського здоров’я (ЦГЗ), Державної служби України з надзвичайних ситуацій і ще низка інституцій, зокрема НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

У межах реалізації згаданого Національного плану фахівцями ЦГЗ та Університету був розроблений спільний дводенний онлайн-тренінг «Базові підходи до комунікації ризику в громадському здоров’ї». Стисла, орієнтована на практиків охорони здоров’я, програма охопила:

  • огляд сучасних міжнародних підходів до забезпечення високоефективної комунікації ризиків для здоров’я населення;
  • шляхи реалізації лідерства для забезпечення примату здоров’я в усіх політиках;
  • питання невербальної комунікації, зокрема дрескоду, та їхній внесок у міжособистісну комунікацію;
  • дані досліджень щодо сприйняття ризиків для здоров’я різними групами населення України;
  • прикладні механізми та прийоми підготовки текстових повідомлень, спрямованих на комунікацію ризиків для здоров’я населення;
  • базові питання інформаційної безпеки та використання можливостей і сервісів інтернету в професійній діяльності.

На думку представників Центрів з контролю і профілактики хвороб, напрямами, що потребують першочергової уваги, є посилення кадрової та матеріально-технічної бази у сфері комунікації, а також впровадження спеціалізації з громадського здоров’я, що дозволить фахівцям сфери ефективніше відповідати на виклики сучасності.

Проведений курс викликав жвавий інтерес і побажання його продовження та деталізації окремих тем в межах нових заходів безперервного професійного розвитку.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також