Google search

 
 

17 та 18 вересня в НУОЗ України імені П.Л. Шупика відбулась Друга міжнародна фахова школа «Практична дитяча хірургія», організаторами якої були «Асоціація дитячих лікарів хірургічних спеціальностей», «Українська академія педіатричних спеціальностей» та НУОЗ України імені П.Л. Шупика.

У  відкритті фахової школи взяв участь перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда, який привітав учасників з  офлайн подією та відзначив, що питання кваліфікованої медичної допомоги завжди на часі, але зараз, в складні для нашої країни часи, стало надзвичайно важливим та особливо актуальним. Адже хірургія - це галузь в якій практика має одне з вирішальних значень, а від її кількості залежить, чи зможуть пацієнти отримати не лише швидку, але й високоякісну допомогу.

Варто відзначити широку географію  учасників, які прибули зі всієї України: Харкова, Миколаєва, Одеси, Львова, Запоріжжя, Хмельницького, Вінниці та інших міст.

Фахова школа відбувалась за двома напрямами: «Дитяча хірургія» та «Дитяча ортопедія та травматологія».

Найдосвідченіші лікарі в галузях дитячої хірургії, травматології та ортопедії ділились з колегами своїм досвідом, особливостями та тонкощами лікування.

Теоретична частина  включала лекції провідних спеціалістів України, Франції, Німеччини, Ізраїлю та Туреччини, серед інших, виступили: професор Сердар Текгюль, Президент Європейського товариства дитячої урології, професор і завідувач кафедри дитячої урології, Університет Хаджеттепе, медична школа, Анкара, Туреччина; професор П'єр-Ів Мюр, Hospices Civils de Lyon (Ліонська університетська лікарня) |  Відділення дитячої уро-вісеральної та торакальної хірургії CHU Lyon (HFME); професор Хакан Агір, професор пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії,  член Європейських рад пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії – U.E.M.S., ESPRAS, EBOPRAS, Міжнародного товариства пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії (ISPRAS), Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS), Австралійського товариства голови та шиї (ANZ), реконструктивної та естетичної хірургії, щелепно-лицьової хірургії та реконструктивної мікрохірургії, клініка Аджібадем, Стамбул, Туреччина; професор Марк Ейдельман, ортопед. зав. відділенням дитячої ортопедії, Рамбам, Хайфа, Ізраїль, медичний центр.

Від НУОЗ України імені П. Л. Шупика виступили чл.-кор. НАМН України Олександр Толстанов, проректор з науково-педагогічної роботи; проф. Марина Маменко, декан педіатричного факультету, голова правління ГС «Українська академія педіатричних спеціальностей»; чл.-кор. НАМН України Надія Руденко, завідувач кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії; проф. Олександр Данилов, проф. кафедри дитячої хірургії;  к.м.н. Валерія Горелік, доц. кафедри дитячої хірургії, яка зробила величезний внесок у організацію та проведення фахової школи.

Також виступили професор Лариса Чернуха, головний флеболог України; проф. Олег Котенко, керівник Центру хірургії печінки та підшлункової залози клініки «Оберіг»; чл.-кор. НАМН України Олексій Слєпов, науковий керівник відділення хірургічної корекції природжених вад розвитку ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової».

У другий день відбулись тренінги та майстер-класи на базі потужного Симуляційного тренінгового центру Університету. Відпрацьовували ендоскопічне накладання гастростоми, оперативне лікування переломів у дітей, мікрохірургічний, судинний та нервовий шви, пунктування новоутворень під  контролем УЗД, способи консервативного лікування деформації грудної клітини, консервативне лікування клишоногості та методи лабораторної діагностики у дітей з хірургічними захворюваннями.

Війна спричинила нові виклики для фахівців медичної сфери, тому дуже важливо не зупинятися в розвитку, оскільки це наш фронт, на якому ми зможемо здобути перемогу об’єднавшись та продовжуючи навчання.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 85.67% - 6 Голосів
Корисність матеріалу: 87.33% - 6 Голосів
Доступність матеріалу: 86.4% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу