Google search

 
 

На сайті Освіта.ua оприлюднений черговий щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2022 року НУОЗ України імені П.Л. Шупика піднявся на + 5 позицій і посів 22 місце у загальному списку. У 2022 році кількість публікацій НПП Університету склала – 979, кількість цитувань – 8516. Індекс Гірша у 2022 становить 38 публікацій, порівняно з індексом Гірша у 2021 році (32), він виріс на + 6 публікацій.

Найвищий індекс Гірша серед українських закладів вищої освіти має Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка. Цей університет очолив цьогорічний рейтинг. Друге місце рейтингу Scopus має Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. Третє – Одеський національний університет імені І.І. Мечникова.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.86% - 7 Голосів
Корисність матеріалу: 82.8% - 5 Голосів
Доступність матеріалу: 84% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також