Google search

 
 

In memoriam

Ткаченка

Андрія Володимировича

В межах Всесвіту – короткий життєвий шлях людини. Є люди, які запам’ятовуються своїми вчинками, які в своїй щоденній праці є взірцем для інших. Одним  з таких був виконуючий обов’язки директора Центру симуляційних методів навчання – доктор медичних наук, професор Ткаченко Андрій Володимирович, який передчасно завершив своє земне життя.

Симуляційні методи навчання були для нього розумінням того, як в сучасній медичній освіті треба проводити післядипломну підготовку лікарів різного фаху. Вражають здобутки Андрія Володимировича на цій ниві, що принесли авторитет професору Ткаченку не тільки в Україні, але й на міжнародному рівні: поряд з роботою викладачем спочатку на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології, а потім на кафедрі акушерства і гінекології №1 НУОЗ України імені П. Л.Шупика, він був одним з ініціаторів створення лабораторії сучасних інформаційних технологій в медицині (2002 р.) та інтернет-сторінки НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Був співзасновником та секретарем Українського товариства перинатальної медицини (2006 р.) та співзасновником Українського товариства гінекологів-ендоскопістів і тазових хірургів (2007 р). Співголова Української філії Міжуніверситетської школи медичного ультразвуку імені Яна Дональда (Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound, Ukrainian Branch) (з 2006 р.) та експерт Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» (2008-2015 рр.). Один з ініціаторів впровадження симуляційних методів навчання в медицині та створення центрів медичної симуляції з акушерства та неонатології в Україні, співавтор посібника «Створення симуляційного центру: засади та керівні настанови». Був співорганізатором та менеджером в Україні білатерального Проекту з акушерства, неонатології та перинатальної медицини, що був започаткований між Міністерствами охорони здоров’я України та Німеччини (2012-2014 рр.). Був представником України в Європейській Президії та Коледжі з Акушерства та Гінекології (EBCOG Council member, National representative from Ukraine) (з 2008 року), а потім – член правління Європейської президії та Коледжу з акушерства та гінекології (EBCOG Executive member) (з 2017 р.). Також був керівником комітету з міжнародного співробітництва ГО «Асоціація акушерів і гінекологів України» (З 2011 р.), член президії ГО «Асоціація акушерів і гінекологів України».

Тому коли при відкритті Центру симуляційних методів навчання постало питання призначення керівника, керівництво НУОЗ України імені П. Л. Шупика, не вагаючись, призначило на цю посаду саме Андрія Володимировича. В якості виконуючого обов’язки директора ЦЕСИМЕН Андрій Володимирович брав участь в проєктуванні плану приміщень, виборі обладнання та здійснював керівництво діяльністю Центру симуляційних методів навчання.

Перелічене вище – лише частина досягнень Андрія Володимировича Ткаченка.

Ми знаємо, що мандруючи в іншому світі – він дивиться на нас і посміхається.

Світла та вічна пам’ять про Андрія Володимировича назавжди залишиться в серцях тих, хто знав його та працював разом з ним.

 

В. В. Орел, С. С. Дзюняк, НУОЗ України імені П. Л. Шупика, Центр симуляційних методів навчання

    Оцініть матеріал

    Актуальність матеріалу: 92.44% - 9 Голосів
    Корисність матеріалу: 89.29% - 7 Голосів
    Доступність матеріалу: 91% - 6 Голосів

    Загальна оцінка матеріалу