Google search

 
 

На початку листопада 2021 р. відбулася 19-та Сесія Комітету з біоетики Ради Європи, до складу якого входить проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва НУОЗ України імені П.Л. Шупика професор Олеся Гульчій.

Цього разу ключові питання порядку денного стосувалися питань обізнаності щодо здоров’я, взаємодії з особами, що мають психічне захворювання, технологій редагування геному та розвитку діалогу щодо геномної медицини, штучного інтелекту та рівності у доступі до медичної допомоги тощо. Учасники обговорили представлений доктором Пірсом Гудінгом (Австралія) Компендіум кращих практик у сфері охорони психічного здоров’я і визнали необхідність його публікації та поширення, зокрема неофіційними мовами Ради Європи.

Комітет з біоетики Ради Європи складається з 82-х представників з 47-ми країн Європи, делегатів Парламентської асамблеї Ради Європи, офісу Верховного комісара ООН з прав людини, комісій Ради Європи (зокрема, CDCJ, CPT, T-PD, CDENF, CD-P-TS, CD-P-TO), ВООЗ, ЮНЕСКО, Європейського Союзу, Єврокомісії, Ватикану, Канади, США, Японії, представників європейських громадських організацій тощо.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 87% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу