Google search

 
 

З глибоким сумом сповіщаємо, що 25 жовтня 2021 р. після тяжкої хвороби на 65-му році пішла з життя МАТЮХА Лариса Федорівна, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України, президент Української Асоціації сімейної медицини, завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Професор Лариса Федорівна Матюха все своє життя працювала в Національному університеті охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, була відомим науковцем, сімейним лікарем, терапевтом, ревматологом, організатором охорони здоров’я, наставником і керівником для сімейних лікарів України. 

Лариса Федорівна в 1981 р. закінчила з відзнакою Одеський медичний інститут, потім навчалась в інтернатурі, клінічній ординатурі, аспірантурі. Свій трудовий шлях в НУОЗ України імені П.Л. Шупика розпочала з посади асистента кафедри терапії-1, потім доцента цієї ж кафедри, яка в 1996 р. була перейменована в кафедру сімейної медицини. Лариса Федорівна була ученицею відомого та визнаного професора Ганджі Ігоря Михайловича.

Тривалий час проф. Матюха була головним позаштатним спеціалістом  МОЗ України та УОЗ Київської облдержадміністрації зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина».

З 2012 року – завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги НУОЗ України імені П.Л. Шупика.

З 2000 року – президент Асоціації сімейних лікарів м. Києва та Київської обл. З 2015 року – президент Української асоціації сімейної медицини.

Професор Лариса Матюха зробила значний внесок у становлення та розвиток сімейної медицини в Україні.

Брала участь в розробці нормативно - правової бази щодо організації первинної медичної допомоги на державному рівні.

Була членом правління WONCA  Европи, членом EURAСT.

Автор понад 300 наукових та науково-методичних робот, 17 монографій, 6 нововведень, 5 патентів.

Глибоко сумуємо з приводу цієї непоправної втрати та висловлюємо щирі співчуття   рідним, близьким і колегам.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 63% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 60% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу