Google search

 
 

12 червня 2021 року профспілковий комітет НУОЗ України імені П. Л. Шупика з нагоди дня Медичного працівника організував для своїх працівників одноденну автобусну екскурсійну поїздку «Черкаси - козацьке місто».

Черкаси - унікальне місто, засноване, як оборонний форпост. Це чудові краєвиди, які не поступаються київським, відроджені  храми, старовинні споруди, з-поміж яких є декілька, збудованих відомим архітектором Владиславом Городецьким, а також парки, цікаві пам’ятники та багато іншого.

Працівники НУОЗ України імені П. Л. Шупика, прибувши в Черкаси,  відвідали Михайлівський кафедральний собор - найбільший храм України.  Оглянули Замкову гору, меморіальний комплекс – «Пагорб слави» з монументом «Батьківщина-Мати», звідки відкривається чудовий вид на «Долину троянд» і Дніпро.

Далі працівники НУОЗ України імені П. Л. Шупика відвідали єдиний у світі музей однієї книги «Кобзар» Т. Г. Шевченка, який знаходиться в меморіальному будинку братів Цибульських, де в 1859 році жив і Тарас Шевченко. Колекція музею налічує безліч видань «Кобзаря», які випускалися різними мовами протягом більше 150 років. Гордістю музею є перше видання «Кобзаря», яке було випущено в Петербурзі у 1840 р. Також фонд музею налічує велику кількість шевченківських листівок, медалей, значків і т.д.

У Черкасах знаходиться єдиний в Україні необуддійський храм бойових мистецтв «Білий Лотос». Тому у працівників НУОЗ України імені П. Л. Шупика була можливість познайомитись з традиціями Сходу не покидаючи межі України.  Екскурсія  розпочалася з воріт храму – символу просвітлення, члени профспілки дізналися про символи п’яти світових релігій, символи зали Дхарми та побували в рицарському залі, де зображені символи єднання традицій Сходу та Заходу, у великому ритуальному дворі побачили священний стовп, дзвін та зріз священного дуба.

І на завершення екскурсійної поїздки працівники Університету відвідали барокове чудо Лівобережжя, релігійну пам’ятку Златокраю - Красногірський жіночий монастир. Це унікальний храм 18 століття відомого українського архітектора Івана Григоровича-Барського.

Дякуємо профспілковому комітету НУОЗ України імені П. Л. Шупика за організацію такої цікавої та змістовної подорожі.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу