Google search

 
 

Початок року для Академії відзначився візитом правнука всесвітньовідомого українського лікаря-хірурга, міністра охорони здоров'я Української РСР (1956 – 1969 рр.), заслуженого лікаря України (1967), кандидата медичних наук (1940), професора Платона Шупика.

Євген Шупик передав до музею  фотоальбом із сімейного архіву. Світлини, зібрані у ньому, датуються 1967 роком та відображають моменти офіційного візиту прадіда з радянською медичною делегацією до Туреччини.

Пан Євген ознайомився з експозиціями музею Академії, присвяченими становленню та розвитку закладу, її видатними особистостями, які у різні часи сприяли її розбудові.

На спогад про великого діяча медицини, завідувача кафедри соціальної гігієни і охорони здоров'я (1966 – 1980 рр.) сфотографувався біля  експозиції, присвяченій його славетному прадіду.

Особливу увагу гостя привернула експозиція з ювілейною монетою, маркою та листівкою до 100- річчя Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

Отримавши приємні враження та залишивши позитивні відгуки, Євген Шупик щиро пообіцяв передати до фонду музею архівні документи, прижиттєві друковані матеріали та світлини.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу