Google search

 
 

23 грудня 2020 року у режимі онлайн відбулася позачергова Конференція трудового колективу, на якій було обговорено зміну типу та перейменування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.

Конференцію відкрив ректор академік НАМН України Юрій Вороненко, який зазначив, що НМАПО імені П. Л. Шупика має славну понад 100-літню історію, освітлену іменами видатних лікарів та вчених Миколи Амосова та Олександра Арутюнова, Олександра Шалімова, братів Михайла і Олексія Коломійченків та багатьох інших. Нині в Академії працює 235 докторів та 368 кандидатів наук, із яких 180 – професорів та 241 – доценти. НМАПО імені П. Л. Шупика вже давно виконує університетські функції та має структуру закладу вищої освіти.

Головуючою на конференції була заступник голови профкому, начальник юридичного відділу Тетяна Вознюк, яка доповіла, що 9 грудня цього року на засіданні вченої ради Академії голова профкому професор Валерій Бугро оголосив профспілкову ініціативу щодо зміни типу закладу освіти з «Академія» в «Університет» і перейменування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика у Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика. Головуюча зазначила, що усі трудові колективи факультетів та навчально-наукових інститутів в результаті обговорень підтримали цю ініціативу та ознайомила присутніх з листом МОЗ України, в якому висловлена підтримка ініціативи перейменування.

Доповідач зазначила, що НМАПО імені П. Л. Шупика відповідає вимогам, встановленим до університету (п. 1 ч. 1 ст. 28 ЗУ «Про вищу освіту»), а таке перейменування передбачене Стратегією розвитку НМАПО імені П. Л. Шупика на 2021-2025 рр. Зміна типу закладу з Академії на Університет нині більше відповідає сучасним критеріям вищої освіти України.

В обговоренні виступили голова профкому професор Валерій Бугро, проректор з науково-педагогічної роботи професор Олександр Толстанов, директор Інституту стоматології професор Олена Дорошенко, директор Інституту сімейної медицини професор Олег Шекера, завідувач кафедри управління охороною здоров’я професор Василь Михальчук, завідувач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів професор Сергій Убогов, начальник відділу моніторингу якості діяльності професор Марина Тріщинська, проректор з економічних питань Ольга Проценко, голова студентського самоврядування Василь Колядінцев, які ознайомили присутніх з результатами діяльності відповідної робочої групи, навели дані щодо можливостей, які відкриває зміна статусу Академії, та підтримали зміну типу та перейменування НМАПО імені П. Л. Шупика у Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.

Підбиваючи підсумки обговорення, ректор академік Юрій Вороненко перефразував відомий вислів Ісаака Ньютона: «Ми стоїмо на плечах титанів» і закликав членів Конференції трудового колективу стати гідними продовжувачами справи не одного покоління видатних вчених-медиків та закласти надійне підґрунтя для другого століття розвитку Академії.

За результатами голосування 112 зареєстрованих делегатів Конференції трудового колективу одноголосно прийняли рішення звернутися з клопотанням до Міністерства охорони здоров’я України, як засновника, про зміну типу та перейменування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика і присвоєння нової назви – Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 89.3% - 13 Голосів
Корисність матеріалу: 84.16% - 13 Голосів
Доступність матеріалу: 75.45% - 11 Голосів

Загальна оцінка матеріалу