Google search

 
 

Із скорботою повідомляємо про те, що 16.12.2020 року, після тривалої хвороби пішла з життя доцент кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П. Л. Шупика, к.мед.н. Тамара Віталіївна Коноплянко.

Коноплянко Тамара Віталіївна закінчила педіатричний факультет Київського медичного інституту імені академіка О.О. Богомольця і працювала в НМАПО імені П.Л. Шупика з 1989 року після закінчення очної аспірантури по дитячій неврології при КІУЛ на кафедрі дитячої психоневрології.

Кандидатську дисертацію на тему «Ураження нервової системи у дітей зі спадковою ксантуренурією» захистила в 1990 році.

Доцент кафедри неврології – з 1997 року.

З 1992 по 2003 рік, до створення кафедри дитячої неврології і медико-соціальної реабілітації, завідувала підрозділом дитячої неврології у в складі кафедри неврології №2 НМАПО імені П. Л. Шупика.

У 2008 році присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Пріоритетними напрямками в дитячій неврології, якими займалась Тамара Віталіївна були генетичні захворювання у дітей, епілептологія, перинатальна неврологія.

Тривалий час була незмінним консультантом відділення неврології КМДКЛ №1 м. Києва і психоневрологічного відділення НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Автор понад 112 наукових робіт по дитячій неврології, була беззмінним куратором циклів спеціалізації з дитячої неврології.

Прощання буде у п'ятницю 18.12.2020 вранці. Про час і місце прощання поінформуємо додатково.