Google search

 
 

11 - 12 листопада 2020 року в НМАПО імені П. Л. Шупика відбулось планове засідання вченої ради у форматі, відповідному нормативним вимогам до поточної епідемічної ситуації: 11 листопада дистанційно, з використанням on-line платформи «Go to meeting», а 12 листопада – безпосередньо за участі членів вченої ради для проведення таємного голосування.

Таємне голосування відбувалось за спеціальним графіком з метою уникнення скупчення людей, з дотриманням усіх правил протиепідемічної безпеки.

Проводив засідання голова вченої ради, академік НАМН України професор Юрій Вороненко, ректор.

Відповідно до порядку денного, проректор з адміністративно-господарської роботи Юрій Сохань доповів про стан матеріально-технічного забезпечення НМАПО імені П. Л. Шупика в 2020 році та окреслив завдання з ефективного використання матеріально-технічної бази та основних фондів на 2021 рік, які були одноголосно затверджені вченою радою до виконання.

Надалі вчена рада розглянула та затвердила рішення вчених рад: Інституту сімейної медицини – за результатами звіту завідувача кафедри фтизіатрії і пульмонології академіка НАМН України  професора Юрія Фещенка за період з грудня 2015 р. по грудень 2020 р.;  педіатричного факультету – за результатами звіту завідувача кафедри неонатології чл.-кор. НАМН України професора Єлизавети  Шунько  за період з грудня 2013 р. по грудень 2020 р.; терапевтичного факультету – за результатами звіту завідувача кафедри терапії професора Наталії Швець за період з грудня 2013 р. по грудень 2020 р.

Вчена рада затвердила: Стратегію розвитку НМАПО імені П. Л. Шупика на 2021 - 2025 рр.; індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукових ступенів; склад експертів фахових семінарів для попередньої експертизи  дисертацій на здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії; клопотання до МОН України щодо складу разових спеціалізованих вчених рад для захисту дисертацій;  навчальні плани та програми навчальних циклів; локальні нормативні документи; змісти наукових періодичних видань; рекомендувала до видання рукописи.

За результатами таємного голосування вчена рада обрала на посади завідувачів кафедр: гастроентерології, дієтології і ендоскопії - чл.-кор. НАМН України професора Наталію Харченко; медицини невідкладних станів - д.мед.н. доцента Антона Волосовця;  медицини праці, психофізіології та медичної екології - професора Дениса Варивончика; радіології - професора Тетяну Бабкіну. Обрано на посади професорів кафедр: акушерства, гінекології та репродуктології - д.мед.н. доцента Анатолія Камінського;  управління охороною здоров’я -  д.н.з держ. упр. доцента Зоряну Гбур.

Рішенням вченої ради за результатами таємного голосування  присвоєно вчене звання професора  по кафедрі акушерства, гінекології та репродуктології д.мед.н. доценту Кирилу Чайці, вчене звання доцента по кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії - к.мед.н. Дмитру Дзюбі.

Аспіранта кафедри дитячих і підліткових захворювань Оксану Долгополову вчена рада висунула претендентом від НМАПО імені П. Л. Шупика на здобуття державної іменної стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні.

Наступне засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика заплановано на  09 грудня 2020 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також