Google search

 
 

Загрози, що постають перед людством під час реагування на пандемію COVID19 та, розглядаючи ширшу перспективу, – пандемічні виклики взагалі обговорили в межах вебінару, організованого Комітетом з питань біоетики Ради Європи (DH-BIO) 30 червня 2020 р. В заході взяла участь проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій, яка представляла Україну в цій поважній міжнародній організації.

Під час вебінару були обговорені підходи до профілактики зараження коронавірусною інфекцією, типові виклики для систем охорони здоров’я та шляхи їх подолання, а особливо уважно розглянули питання підтримки й просування санітарної просвіти, як запоруки ефективності здійснення протиепідемічних заходів.

Професор Олеся Гульчій адресувала питання для обговорення експертами, яке торкалося подолання інфодемії: тобто, інформаційної пандемії, що характеризується спонтанним або індукованим поширенням неправдивих новин або рекомендацій.

Запрошення представників Академії до заходів найвищого європейського рівня – це не тільки ознака визнання ролі та здобутків НМАПО імені П.Л. Шупика, але й розширення можливостей налагодження міжнародної співпраці, спрямованої на досягнення як популяційного, так і індивідуального здоров’я кожної людини.