Google search

 
 

У Костшині-над-Одрою (Республіка Польща) завершився дводенний майстер-клас з лапароскопічної баріатричної хірургії та хірургії гриж, організований за участі представників НУОЗ України імені П.Л. Шупика. Захід, що мав виразну спрямованість на удосконалення практичних навичок лікарів-хірургів щодо виконання малоінвазивних хірургічних втручань на органах черевної порожнини, водночас привернув увагу управлінців сфери охорони здоров’я.

У відкритті та окремих заходах майстер-класу взяли участь представники польського Парламенту та регіональної служби здоров’я, мер міста Andrzej Kunt, керівник клініки, а Університет представляли проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва професор О. Гульчій та докторант В. Лавринець. Захід проводився за попередньою реєстрацією у режимі реального часу і транслювався польською мовою з синхронним перекладом англійською.

Крім насиченої хірургічної програми, яка передбачала проведення та аналіз двох оперативних втручань кожного дня, проведена низка зустрічей та презентація можливостей Університету в умовах війни в Україні. Досягнуті домовленості щодо започаткування співпраці з підготовки спільних навчальних курсів за напрямом малоінвазивної  хірургії та у сфері реабілітаційної медицини.

Захід вкотре засвідчив стратегічне значення розвитку кадрових ресурсів Університету, зокрема всебічну підтримку молодих фахівців – інтернів, аспірантів – у забезпеченні сталого розвитку спроможностей НУОЗ України імені П.Л. Шупика. Адже відкриття можливостей та підтримка прагнень випускників медичних закладів вищої освіти України з часом дозволяє розширити сферу міжнародної присутності Університету і трансформувати окремі кращі практики у стратегічні та комплексні партнерства.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу