Google search

 
 

12.04.2023 відбулось чергове засідання вченої ради Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика.

Проводив засідання голова вченої ради, чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов, який зазначив, що співробітники НУОЗ України імені П.Л. Шупика продовжують виконувати свою соціальну роль, незважаючи на воєнний стан в Україні та карантин через КОВІД-19. Першим взяв слово в. о. ректора, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський, який відзначив, що для забезпечення роботи закладу, як самостійної та повноцінної установи, потрібно прикласти зусиль всім працівникам. Він підкреслив, що з цією метою на наступному засіданні вченої ради потрібно заслухати керівництво університету з проміжним звітом про проведену роботу.

Також в. о. ректора, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський відзначив співробітників, які отримали атестати вчених звань професора та доцента.

Учений секретар, доцент Тетяна Бухановська, представила претендента на здобуття премії Президента України для молодих вчених к. мед. н. Мар'яну Слободяник-Коломоєць. В підтримку висунення даної кандидатури виступила в. о. декана стоматологічного факультету, професор Ірина Трубка, яка зазначила творчий внесок претендента. Також в межах кадрового питання було представлено кандидатів на присвоєння вчених звань. Претендента на здобуття премії Президента України для молодих вчених та кандидатів на присвоєння вчених звань було підтримано шляхом проведення таємного голосування.

Надалі вчена рада заслухала доповідь проректора з наукової роботи, професора Наталії Савичук про науково-дослідницьку та інноваційну діяльність у НУОЗ України імені П. Л. Шупика в 2022 році та напрями удосконалення в 2023 році. В обговоренні даного питання виступила проректор з науково-педагогічної роботи, професор Вікторія Горачук, яка надала пропозицію запровадити рейтингові показники, що передбачають виконання науково-педагогічними працівниками вимог ЄДЕБО, забезпечити їх моніторинг та внести відповідні зміни до «Положення про рейтингове оцінювання процесів кафедр, факультетів/ навчально-наукових інститутів НУОЗ України імені П.Л. Шупика». В. о. ректора, академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський зазначив, що впровадження оновлених рейтингових показників є відправною точкою для подальшої роботи закладу.

Крім того, виступив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, професор Олег Лоскутов, який зазначив, що протягом останніх двох років найбільш актуальними були дослідження, пов’язані з гіпоксією, а останнім часом - з наслідками бойової травми.

Вчена рада затвердила утворення разових спеціалізованих вчених рад та розглянула стан виконання дисертацій з прийняттям відповідних рішень.

Розглядаючи питання «Різне», перший проректор, чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко представив навчальні плани та програми циклів тематичного удосконалення, які були затверджені вченою радою. Начальник відділу юридичного та правового забезпечення Тетяна Вознюк виступила з пропозицією затвердити Положення про навчально-методичний центр, внести зміни, затвердити у новій редакції низку локальних нормативних документів та внести зміни до складу постійних комісій вченої ради НУОЗ України імені П. Л. Шупика, а також, у відповідності до діючого законодавства,  змінити назву «Відділення удосконалення молодших спеціалістів за фахом «Стоматологія»» на «Відділення передвищої освіти за фахом «Стоматологія»». Дані пропозиції було підтримано вченою радою.

Професор Наталія Савичук представила на розгляд вченої ради зміст журналів, співзасновником яких є НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Вченою радою надано рекомендації до їх видання.

Наступне засідання вченої ради НУОЗ України імені П.Л. Шупика заплановано на 17 травня 2023 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50.67% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу