Google search

 
 

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 10 березня 2023 року № 216 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я на 2023 рік».

Постанова спрямована на забезпечення безперервного професійного розвитку (БПР) лікарів комунальних закладів охорони здоров’я, що дозволить їм підтримувати або підвищувати рівень професійної кваліфікації відповідно до актуальних потреб галузі охорони здоров’я.

Ухвалена постанова дасть змогу спрямувати бюджетні кошти на відшкодування витрат для здійснення БПР лікарями закладів охорони здоров’я за певним алгоритмом.

У державному бюджеті на 2023 р. на відшкодування витрат лікарів на навчання у рамках БПР передбачено понад 101 млн грн.

Цей обсяг фінансування дозволить забезпечити відшкодування витрат майже 51 тис. лікарів, що становить 38% від загальної кількості лікарів комунальних закладів охорони здоров’я.

Таким чином, державне фінансування БПР лікарів здійснюється за комбінованою моделлю:

  • фінансування навчання на циклах тематичного удосконалення у закладах вищої освіти;
  • капітаційне фінансування участі в інших заходах БПР (семінарах, тренінгах, майстер-класах, фахових школах тощо), що проводяться різними провайдерами, зареєстрованими Центром тестування МОЗ.

Відповідно до п.3 та п.4 Порядку, бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування витрат на здійснення БПР лікарів закладів охорони здоров’я комунальної форми власності, яке не може перевищувати 2000 гривень на одного лікаря у поточному році; структурні підрозділи отримують бюджетні кошти пропорційно до кількості лікарів у закладах охорони здоров’я комунальної форми власності, які потребують навчання на заходах БПР.

За матеріалами moz.gov.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 62% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 51% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 59.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу