Google search

03 листопада 2022 року виконувач обов’язків ректора чл.-кор. НАМН України, професор Олександр Толстанов взяв участь у засідання міжвідомчої робочої групи з підготовки матеріалів до засідання Ради національної безпеки і оборони України «Про стан соціально-демографічної ситуації в Україні, заходів щодо подолання демографічної кризи, охорони материнства і дитинства».  

Розпорядженням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України від 28 жовтня 2022 року № 40 до складу зазначеної міжвідомчої робочої групи було включено представників НУОЗ України імені П. Л. Шупика: виконувача обов’язків ректора чл.-кор. НАМН України, професора Олександра Толстанова та завідувача кафедри акушерства, гінекології і репродуктології академіка НАМН України, професора В’ячеслава Камінського.

Пропозиції професора Олександра Толстанова з питання «Щодо питання кадрового забезпечення сфери охорони материнства та дитинства», які стосувались проблемних питань щодо підготовки та перепідготовки медичних працівників в Україні, а саме проблем із клінічними базами кафедр та з реєстрацією науково-педагогічних працівників у системі E-Health, включено до проєкту рішення РНБО України.

Пропозиції професора Олександра Толстанова полягали у збереженні діяльності кафедр в період військового стану на умовах договорів про спільну діяльність із застосуванням постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2013 р. № 679 «Про здійснення протягом бюджетного періоду видатків на утримання деяких бюджетних установ одночасно з різних бюджетів», згідно з якою витрати, пов’язані з утриманням клінічних закладів охорони здоров’я комунальної власності, здійснюються закладами охорони здоров’я за рахунок коштів місцевих бюджетів або ініціюванням внесення змін до законодавчих актів, а саме до Закону України «Про оренду….» та ініціювання внесення змін до наказу МОЗ України від 15.02.2021 № 253 «Про затвердження форми погодження керівника закладу охорони здоров'я на надання медичної допомоги пацієнту науково-педагогічними працівниками» щодо реєстрації науково-педагогічних працівників керівництвом закладів охорони здоров’я (клінічних баз), на вимогах, які повинні бути відпрацьовані НСЗУ.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 70.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 73.5% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також