Google search

Група українських вчених, лікарів, фармацевтів з провідних українських закладів вищої освіти виступила з ідеєю об’єднатися у протидії російській агресії.

Метою зібрання є донесення до міжнародної лікарської спільноти інформації про неможливість подальшої взаємодії з російськими медичними працівниками, які порушили засадничі принципи медичної деонтології, підривають суспільну довіру до медичного працівника, чия бездіяльність призвела та продовжує призводити до нових смертей, поранень та страждань.

Маніфест закликає світову медичну спільноту до негайного призупинення будь-якої співпраці та взаємодії з представниками російських медичних професій, зокрема:

  1. Призупинення участі медиків і фармацевтів країни-агресора у професійних міжнародних наукових та практичних заходах;
  2. Призупинення будь-якої наукової взаємодії з медиками і фармацевтами з Російської Федерації, включаючи проведення спільних наукових досліджень, наукові публікації, доступ до наукових журналів, наукометричних баз та інформаційних технологій (сайтів, сервісів, додатків);
  3. Призупинення визнання дипломів про медичну та фармацевтичну освіту;
  4. Призупинення участі громадян країни-агресора та російських організацій в медичних та фармацевтичних міжнародних асоціаціях та професійних спільнотах.

Шляхами практичної реалізації Маніфесту визначені:

  1. інформування професійну спільноту про випадки професійної та наукової взаємодії з російськими медичними працівниками ([email protected]);
  2. поширення релевантної інформації у професійному середовищі (https://forms.gle/wpQUdnSkwPfABHAf8)
  3. приєднання до волонтерської інформаційної роботи, спрямованої на досягнення цілей маніфесту (https://forms.gle/h5YXBnPefVhx5PHSA)

З повним текстом Маніфесту можна ознайомитися за посиланням українською та англійською мовами.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також