Google search

Міжнародне гуманітарне право, що застосовується під час збройних конфліктів (далі – МГП), як самостійна галузь міжнародного публічного права містить усі згадані елементи, тому невипадково його називають підсистемою в рамках цілісної системи міжнародного публічного права. Розуміння суті і значення МГП дуже важливо. Вкрай важливо це зараз, коли на території Україна має місце збройний конфлікт (війна), в якому беруть участь найманці та інші особи, які не є комбатантами.

Тому сьогодні актуальні Женевські Конвенції, а саме: Женевська конвенція про поліпшення долі поранених на полі бою (1864) — міжнародно-правовий документ, ухвалений 22 серпня 1864 р. на міжнародній конференції, скликаній Федеральною радою Швейцарії на пропозицію Женевського (тепер Міжнародного) Комітету Червоного Хреста.

Ці важливі питання актуальні сьогодні, як ніколи: лікарі та медсестри не повинні вважатися учасниками бойових дій і не підлягають захопленню у полон; заохочувалися дії мирного населення, спрямовані на допомогу пораненим; гарантувався догляд за пораненими і хворими, незалежно від того, на чиєму боці вони воювали; знак Червоного Хреста на білому полі означає, що там, де його встановлено, розташовані госпіталі та медперсонал, яким має бути забезпечений захист і піклування.

 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 68% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 68% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 70% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також