Google search

Для збереження конфіденційності інформації, що стосується персональної медичної інформації та персональних даних пацієнтів Міністерством охорони здоров’я України та проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» розроблено настанови з кіберзахисту закладів охорони здоров’я, скорочені рекомендації з яких наводяться нижче.

Обізнаність користувачів інформаційних систем щодо ризиків кібербезпеки та заходів захисту від загроз відіграє ключову роль у підвищенні стійкості кіберзахисту закладу охорони здоров’я.

Щоб забезпечити належний рівень інформаційної безпеки, закладам слід дотримуватись таких технічних та організаційних заходів:

Конфіденційність

Весь персонал повинен знати про чутливий характер медичних та персональних даних, що отримує заклад у ході свого функціонування, розуміти та дотримуватись правил роботи з конфіденційною інформацією; утримуватись від розголошення таких даних. Для досягнення цієї мети слід проводити регулярні навчання всього персоналу, щонайменше раз на рік.

Конфіденційна інформація передається від однієї людини до іншої під час ведення службових справ. Особа, яка отримала конфіденційну інформацію, повинна забезпечити її зберігання та обробку відповідно до умов, встановлених особою, яка надала згоду на обробку персональних даних.

Шифрування даних з обмеженим доступом

Зберігання та передача персональної інформації має бути в зашифрованому вигляді. До такої інформації відноситься будь-яка інформація, яка може бути використана для ідентифікації особи та медичні дані пацієнта. Алгоритми та засоби, які використовуються для шифрування, мають відповідати вимогам, що встановлені Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Ідентифікація користувачів інформаційних систем

Кожен користувач медичних інформаційних систем повинен мати унікальний ідентифікатор (обліковий запис, логін) та пароль для входу в систему.

Докладніше: https://moz.gov.ua/article/news/rozrobleno-rekomendacii-schodo-kiberzahistu-zakladiv-ohoroni-zdorov%e2%80%99ja

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 62% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 37.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також