Google search

Цього тижня заступниці міністра охорони здоров’я Марія Карчевич та Ірина Микичак представили зареєстрованим провайдерам безперервного професійного розвитку (БПР) функціональні можливості та плани щодо впровадження нової електронної системи БПР працівників сфери охорони здоров’я. Більше як 210 учасників заходу дізнались про ключовий функціонал майбутньої системи та умови роботи в перехідному періоді.

Електронна система БПР є складовою частиною загальної системи БПР та покликана забезпечити прозорий механізм реєстрації провайдерів та заходів  БПР, які відповідають вимогам МОЗ.

Функціонал першого етапу запуску електронної системи БПР включає можливість електронної реєстрації провайдерів та заходів БПР, а також можливість  подання апеляції стосовно відмови у реєстрації. Запуск системи очікується на початку 2023 року. Перехідний період триватиме 2-3 місяці та передбачає можливість перереєстрації заходів та провайдерів, що були зареєстровані до запуску електронної системи.

«Ми намагаємось максимально спростити та зробити зручними ті процеси, що існують сьогодні, завдяки використанню електронних рішень. Нова електронна система БПР допоможе провайдерам швидко та просто подати заявку на реєстрацію та мінімізує будь-які корупційні ризики», – зазначила Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку.

Під час заходу провайдери отримали відповіді на понад сотню запитань. Міністерство у партнерстві з проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» взяли до уваги коментарі та пропозиції провайдерів щодо окремих аспектів реалізації БПР в Україні для подальшої роботи і консультацій. 

«МОЗ України продовжує працювати над побудовою ефективної прозорої системи безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я, яка буде задовольняти потреби всіх її учасників: провайдерів БПР, медичну спільноту, навчальні заклади та інших партнерів», – підсумувала Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров’я.

 

Джерело: https://moz.gov.ua/article/news/moz-predstavilo-provajderam-bezperervnogo-profesijnogo-rozvitku-funkcionalni-mozhlivosti-novoi-elektronnoi-sistemi-bpr 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу