15 - 16 грудня 2020 року в режимі on-line була проведена VIII-а Науково-практична конференція з міжнародною участю «Розбудова системи забезпечення якості клінічних лабораторних досліджень в Україні». На відкритті конференції з привітальним словом виступили: І. Садов′як – перший заступник Міністра охорони здоров’я України та Т. Іванова – в.о. генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України.

Співробітники кафедри медичної та лабораторної генетики взяли активну участь у проведенні даної конференції. Завідувач кафедри медичної та лабораторної генетики НМАПО імені П.Л. Шупика, член-кор. НАМН України Н. Горовенко була модератором І-го пленарного засідання та 3-го секційного засідання присвяченого питанням лабораторної генетики. Також Наталія Григорівна виступила з доповіддю на тему «Система забезпечення якості генетичних лабораторних досліджень». В ній вона зауважила на необхідності атестації лабораторій згідно стандартів ISO, та розповіла про нюанси преаналітичного, аналітичного та постаналітичного етапів проведення лабораторних досліджень. Підкреслила важливість взаємодії лікаря-генетика та лікаря-лаборанта (біолога).

Доцент кафедри медичної та лабораторної генетики, к.б.н., О. Євсеєнкова  виступила з доповіддю «Інверсії в каріотипі батьків, як один із чинників виникнення хромосомної патології у нащадків». В ній вона розповіла про те, що інверсії та інші структурні перебудови є одним із чинників виникнення хромосомної патології у нащадків. Також Олена Геннадіївна наголосила на необхідності проведення каріотипування батьків при встановленні походження структурно перебудованих хромосом у їх нащадків.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 74% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 74% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 74% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу