30 листопада 2020 року на міжкафедральному семінарі відбувся розгляд дисертаційної роботи аспіранта кафедри ортопедії і травматології №1 Б. Герасимюка на тему: «Удосконалення діагностики і лікування ахілобурсита» представленої на здобуття наукового ступеня доктора філософії (кандидата медичних наук).

Патологія у вигляді ахілобурсита досить розповсюджена у теперішній час як у жінок, так і у чоловіків працездатного віку. Хвороба триває довгий час, іноді переходить у хронічну форму, тому її своєчасна діагностика і ефективне лікування є актуальною проблемою сучасної травматології. В роботі Б. Герасимюка показані патогенетичні аспекти розвитку патології, доцільність використання більш ефективних діагностичних заходів, а також створено алгоритм консервативного і хірургічного лікування патології.

Рецензенти дисертаційної роботи – д. мед. н. Н. Іскра і доцент В. Шуба дали в цілому позитивну її оцінку, були також відмічені і окремі зауваження, які потребують усунення. Науковий керівник дисертації, проф. О. Мовчан дав характеристику дисертанта, при цьому відмітив його високий професійний рівень, наполегливість і старання при виконанні наукової роботи.

Після обговорення дисертаційної роботи було прийнято рішення щодо її подання на офіційний захист після усунення зауважень рецензентів і учасників міжкафедрального семінару.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 50.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу