У пацієнтів, у яких був позитивний тест на Covid-19, діагностують психічні розлади: тривогу, депресію, панічні атаки, появу симптомів обсесивно-компульсивного розладу або безсоння протягом трьох місяців після позитивного тестування на вірус.

Важливими спостереженнями виявилися симптоми псевдо-ПТСР. При ПТСР є момент входу в травматичну ситуацію та виходу. У випадку коронавірусу йдеться швидше про накопичувальну травму, тобто немає входу і виходу. Коли людина знаходиться постійно в стані стресу, виникає стан «ось-ось це все закінчиться», а нічого не закінчується. По-суті, людина має навчитись жити у стані нестабільності, так як зараз це є найстабільніший стан. 

Аналіз, проведений дослідниками Центру біомедичних досліджень охорони здоров'я Оксфорда та Національного інституту медичних досліджень, також виявив, що у людей з діагнозом психічного нездоров'я на 65% більше шансів діагностувати Covid-19. За три місяці після діагностики коронавірусу у 5,8% пацієнтів вперше було зафіксовано психічні захворювання, порівняно з 2,5% до 3,% пацієнтів у групах порівняння – майже подвоєння ризику, за даними статті в журналі Lancet Psychiatry.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 49.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу